Veelzijdige Sitka+ Table Top Lantern

UCO Gear Sitka+ Table Top Lantern

Veelzijdige Sitka+ Table Top Lantern

UCO Gear is een merk van Industrial Revolution. Dit Amerikaanse bedrijf is al sinds het begin van de jaren ’70 actief met het ontwikkelen van innovatieve producten voor buitensport in de breedste zin van het woord.

De nieuwe UCO Sitka+ Table Top Lantern is daar een mooi voorbeeld van. Een multifunctionele, oplaadbare campinglamp met een aantal handige functies.

Volgens UCO brengt deze lamp de kampeerverlichting naar een geheel nieuw niveau. Letterlijk zelfs. Je kunt de lamp natuurlijk gewoon op de campingtafel zetten om samen gezellig wat te eten en drinken of een spelletje te doen. Als je wat beter, en met name beter verspreid licht nodig hebt, dan kun je het lichtpunt van de lamp naar boven trekken tot ruim 60 centimeter boven de tafel. Op die manier wordt het licht veel beter over de oppervlakte van de tafel verspreid en komt van een veel gunstiger hoek. Daardoor gaat  bijvoorbeeld het kaartlezen, knutselen of tekenen een stuk gemakkelijker.

Als de lamp in de onderste stand staat, heeft hij een lichtopbrengst van 360 lumen en kan hij 70 uur met één acculading doen. In uitgeschoven stand geeft hij maar liefst 500 lumen, dan kan hij 5 uur op één acculading branden. Uiteraard kent de Sitka+ Table Top Lantern ook een dimfunctie. Daarnaast heeft hij ook een stand die je ook wel als een soort van Noorderlichtmodus kunt omschrijven. Je kunt hem namelijk niet alleen instellen op verschillende lichtkleuren (rood, groen en blauw), maar deze elkaar ook heel langzaam op laten volgen waarmee je als het ware een soort van sfeervol Noorderlicht-effect krijgt.

De Sitka+ Table Top Lantern is oplaadbaar door middel van een USB-aansluiting. Maar de lamp kan tegelijkertijd ook functioneren als een flinke USB-powerbank met een capaciteit van maar liefst 8800mAh om je telefoon, tablet, hoofdlamp of GPS mee op te laden. Dus opladen in twee richtingen. De lamp is ingeschoven 31 cm hoog en weegt 1100 gram. De advies verkoopprijs van de UCO Sitka+ Table Top Lantern bedraagt 99,95 euro. Hij is verkrijgbaar bij de grotere buitensport- en kampeerspeciaalzaken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel