VeKaBo Camping van het Jaar 2008

kampeerzaken.nlKamperen bij de boer, of op andere kleinschalige campings, geniet al jaren een stijgende populariteit. Niet alleen vanwege de vaak wat lagere prijs, maar ook vanwege het feit dat je op die kleinere campings vaak dichter bij de natuur en ‘echter’ aan het kamperen bent.
Kamperen op zo’n kleinere camping is absoluut geen ‘kramperen’. Omdat de eigenaar van een kleinere camping een veel persoonlijker contact met zijn gasten heeft, weet hij als geen ander wat de wensen en behoeften van zijn gasten zijn.
Naast de SVR is er nog een organisatie op dit gebied: de VeKaBo, oftewel Vereniging Kampeer Boeren. Bij de VeKaBo zijn meer dan 1600 accomodaties (campings, vakantieverblijven, groepsverblijven, plattelandsappartementen) op het platteland aangesloten.
In tegenstelling tot de SVR hoeven kampeerders bij de VeKaBo geen donateur te zijn om een camping te vinden, iedereen kan op www.vekabo.nl eenvoudig een camping of andere accomodatie naar wens vinden.
 
Vorig jaar had de VeKaBo voor de eerste maal de beste VeKaBo camping bekend gemaakt. Kampeerders werd daarbij de gelegenheid gegeven om door middel van evaluatieformulieren en via de website www.vekabo.nl de door hen bezochte accommodatie te beoordelen.
Wegens groot succes heeft het bestuur besloten om de verkiezen van de beste VeKaBo camping jaarlijks te herhalen. De inzendingen voor dit jaar zijn inmiddels geëvalueerd, de volgende genomineerde campings zullen de komende periode worden bezocht door een ‘mystery guest’.
De genomineerde VeKaBo kampeerbedrijven zijn:
Regio Utrecht – Gelderland:
Minicamping Warnstee
van Evert & Simone Rozendaal,
Lankhorsterstraat 34, 7234 ST Wichmond
www.warnstee.nl
Regio Zeeland:
Minicamping De Bokkesprong
van Jacqueline Koolhaas,
Rijkebuurtweg 5, 4354 SE Vrouwenpolder
www.bokkesprong.net
Regio Limburg:
Minicamping De Linde
van Anja en Martien Versteegen,
Haag 41, 5815 CB Merselo
www.delinderecreatie.nl
Regio Noord- en Zuid-Holland en de Wadden:
Minicamping Duinzicht
van Familie Roskam,
Herenweg 101, 1861 PD Bergen (NH)
www.duinzichtbergen.nl
Regio Drenthe, Noord en Oost:
Minicamping Op Fietse
van Wim en Esther Nijssen,
Verlengde Vaart zz 143a, 7887 ES Erica
www.minicampingopfietse.nl
Regio Brabant:
Minicamping De Tramhalte.
Jan en Luus van Dal
Oude Trambaan 21, 5085 NH Esbeek
www.minicampingdetramhalte.nl
Rob Bruintjes zal 16 oktober, in de stand van de VeKaBo op Kampeer & Caravan Jaarbeurs te Utrecht, onthullen welke camping de titel ‘de beste VeKaBo camping van 2008’ mag dragen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel