Ventje: compacte buscamper met flexibel interieur

Ventje buscamper

Ventje: compacte buscamper met flexibel interieur

Frank Westland uit Utrecht ontwierp zijn eigen buscamper, genaamd ‘Ventje’. Hij wilde in zijn buscamper kunnen zitten, liggen en loungen. Maar hij wilde ook een flexibel interieur, dat hij deels ook buiten kon gebruiken.

Hij wilde “een interieur dat is aan te passen aan het moment van de dag.” Tijdens zijn eigen kampeertrips merkte Frank dat de meeste buscampers met een standaard interieur naar zijn idee niet flexibel genoeg waren.

“Ik liep altijd tegen dezelfde dingen aan. Ik wilde buiten en staand koken, veel opbergruimte en een goed matras. Vaak zat er alleen maar een bedbank in. Ik wilde liever wat meer comfort. Daarnaast”, zegt Frank, “zijn de meeste interieurs van kunststof gemaakt, wat niet echt sfeervol is.” Omdat Frank industrieel ontwerper is, is het ontwerpen van een camper een kolfje naar zijn hand. Evengoed was hij er zo’n drie jaar mee bezig. Het resultaat is daar ook naar.

Ventje

Ventje is een buscamper op basis van een Volkswagen bestelwagen en heeft een innovatief en flexibel interieur. Frank legt uit: “De inrichting is in een handomdraai te veranderen. Zo kun je in de ochtend ontbijten aan een tafel met vier stoelen en in de middag kan je die stoelen omtoveren tot buitenstoelen. Je hoeft dus geen extra klapstoelen mee te nemen. In de avond verander je de opstelling naar een loungebank en als je gaat slapen maak je er een bed van.” Niet alleen Frank is blij met zijn Ventje. Frank richtte een bedrijf op om de Ventje campers ook voor derden te gaan bouwen. Met groot succes. In het eerste jaar verkocht Frank al honderd campers.

Keuken

Ventje buscamperIn tegenstelling tot de meeste campers heeft Ventje de keuken helemaal achterin. Daardoor kun je zowel binnen als buiten (waarbij de achterklep als afdakje dient) koken. De lades zijn van beide kanten te openen. Omdat een buscamper heel compact is, wilde Frank ieder hoekje en gaatje voor opbergruimte benutten. “Je kan altijd overal bij, in welke opstelling je de zithoek ook zet”, vertelt Frank. “Met een Ventje heb je een gezellige en comfortabele camper om de natuur in te trekken en city-trips te maken.”

Like dit artikel
Tweet dit artikel