Ventje introduceert de eVentje, een camperbus op basis van de elektrisch VW ID.Buzz

eVentje elektrische camperbus op basis van de VW ID.Buzz

Ventje introduceert de eVentje, een camperbus op basis van de elektrisch VW ID.Buzz

Vorige week zaterdag, op 3 juni, werd te midden van een enthousiaste menigte van meer dan duizend Ventje-eigenaren en geïnteresseerden de eerste elektrische camperbus van Ventje onthuld.

De onthulling van eVentje, zoals de elektrische camperbus heet, vond plaats bij de productielocatie van Ventje in Culemborg, waar het allemaal begon.

eVentje is een blik op de toekomst met een vleugje retro

Het eVentje is niet zomaar een camperbus. Doordat Ventje de Volkswagen ID.Buzz als basisvoertuig gebruikt, is de eVentje ook een eerbetoon aan de iconische camperbusjes uit de jaren ’50. Dankzij de moderne maar qua uiterlijk heel vertrouwde VW ID. Buzz is de eVentje een bijna perfecte mix van nostalgie en innovatie. Het compacte ontwerp en de elektrische aandrijving maken het een naadloze aanvulling op het concept van Ventje, dat altijd heeft gestreefd naar duurzaamheid en gebruiksgemak.

Technologie voor optimale duurzaamheid

Het eVentje is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een technologisch hoogstandje. Met een vermogen van 150 kW (204 pk) en een koppel van 310 Nm, is het eVentje krachtig genoeg om lekker vlot door te kunnen rijden, waarbij de topsnelheid elektrisch is begrensd op 145 km/u. De elektrische aandrijving heeft – bij een wat rustiger rijstijl – in de praktijk een rijbereik van ongeveer 375 kilometer. Dankzij de snellaadfunctie kan de accu in slechts 30 minuten van 5 naar 80 procent worden opgeladen.

Comfort en gemak in één pakket

Het interieur van het eVentje is, net als de andere camperbusjes van Ventje, ontworpen met het oog op comfort en gebruiksgemak. De keuken, geplaatst aan de achterkant van de camper, is zowel van binnen als van buiten te gebruiken. Het zitgedeelte kan worden omgebouwd van een 4-zits met tafel naar een loungebank en naar een bed. Met de vele stopcontacten, USB-C laadpunten en opbergvakken, voldoet de eVentje ook aan de wens van gadget minder mensen en is hij ook een perfect mobiel kantoor.

Een succesverhaal in de maak

Ventje is een Nederlands camperbouwer die in korte tijd een indrukwekkende groei heeft doorgemaakt. In slechts vijf jaar tijd is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste producent van camperbussen op basis van de T6 en T6.1 in Nederland.

Het succes van Ventje is ook niet onopgemerkt gebleven. Het bedrijf ontving de Red Dot Design Award in 2021 en de NKC Duurzaamheidsprijs in 2022, een erkenning van hun innovatieve en duurzame ontwerp.

Bovendien is het verhaal van Ventje en eVentje waarschijnlijk nog maar net begonnen. Met de toewijding aan duurzaamheid en innovatie, heeft het team van Ventje een sterke basis gelegd voor de toekomst. En met de lancering van de eVentje zet het bedrijf een nieuwe stap richting een duurzamere toekomst.

Like dit artikel
Tweet dit artikel