Ventura GPS navigatiesysteem met campingdatabase

kampeerzaken.nlVorig jaar maakten we al melding van de Truckmate, een navigatiesysteem dat speciaal voor vrachtauto´s is ontwikkeld. Het interessante aan dat systeem is het feit dat het, aan de hand van hoe je het instelt, kan signaleren op te smalle of te lage bruggen en viaducten.

 

Inmiddels is er nu ook een speciale versie voor caravan- en campereigenaren ontwikkeld. Ook deze is op alle mogelijke manieren in te stellen en geeft ook meldingen bij een steile helling, scherpe bocht, zijwind etcetera.

 

Echt interessant voor kampeerders is het feit dat de Ventura, zoals dit nieuwe systeem heet, is voorzien van een uitgebreide database met gegevens van ruim 8000 campings. En die gegevens omvatten meer dan alleen de coördinaten.


 

Men kan daarmee vanaf de huidige locatie zoeken naar campings in de buurt, en daarbij een aantal criteria opgeven, bijvoorbeeld een zwembad, winkel, kinderspeelplaats etcetera. De Ventura zoekt vervolgens op deze criteria en zal vervolgens een camping selecteren, waarbij , indien aanwezig ook een foto van de camping getoond. Als men daar mee accoord gaat zal de Ventura de berijder de weg hier naartoe wijzen.

 

De Ventura beschikt verder ook een Bleutooth® verbinding voor handsfree bellen, een MP3 speler en flitspaallocaties uit de wereldwijde AURA flitspaal database.

 

kampeerzaken.nlVolgens de importeur kan de Ventura ook worden gevuld met een database met bijvoorbeeld camperplaatsen en de aanvullende gegevens daarvan.

 

Een testexemplaar is naar ons onderweg, we zullen de mogelijkheden van de Ventura uitgebreid gaan testen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel