Venture RV Sonic X: off-grid basiskamp voor avonturiers

Venture RV Sonic X

Venture RV Sonic X: off-grid basiskamp voor avonturiers

Venture RV bouwde de vooruitstrevende, avontuurlijke Sonic X als een ontwerpstudie om een publiekstrekker te creëren op een beurs. Dat lukte boven verwachting, zodat Venture RV deze zogenaamde “camper trailer” volgend jaar in productie zal nemen.

Het tijdschrift RVBusiness heeft dit ook gehoord en nomineerde de Sonic X prompt voor de verkiezing voor de Recreational Vehicle of the year 2020.

Recreational Vehicle of the year 2020

Er waren dit jaar nogal wat innovatieve campers, caravans en camper trailers genomineerd voor deze award. De meeste finalisten voor de prijs boden één nieuw ontwerp of ontwerpelement aan. RVBusiness koos voor de Venture RV Sonic X omdat het deze “de kloof tussen creatief denken en pure verkoopbaarheid overbrugt”.

Innovatief

Venture RV was zo slim om bijna alle functies uit de Sonic X concepttrailer te nemen en in productie te nemen. Er zijn natuurlijk wel wat compromissen. Zo zijn de koolstofvezelwanden vervangen door normale glasvezel en het aantal zonnepanelen ging van negen zonnepanelen naar vier. Deze veranderingen zijn uitsluitend doorgevoerd om de kosten binnen de perken te houden. Evengoed is de Sonic X niet goedkoop, de prijzen beginnen bij $47.000 MSRP.

Verbeteringen

Op sommige gebieden was Venture RV in staat om het prototype daadwerkelijk te verbeteren, zoals bij de waterfiltratie. Dat is iets wat je in Europa amper ziet maar in de VS, waar er veel vaker in het wild wordt gekampeerd, heel vaak nodig is. “We hebben het waterfiltratiesysteem opgewaardeerd tot een uniek systeem,” aldus Aram Koltookian, voorzitter van KZ RV (het moederbedrijf van Venture RV). “Het gaat eerst door een 5-micron filter, dan door een actieve zuurstofgenerator en nog een andere micronfilter. Zo verwijdert het alle vervuilende stoffen – ijzer, lood, zwavel, zwavel, alle andere dingen die het water vuil maken – en zuivert het watersysteem.” Een dergelijk hoogwaardig, zelfvoorzienend systeem is vaak alleen voorbehouden aan high-end overlander-achtige voertuigen.

Compleet off-grid basiskamp

De Venture RV Sonic X creëert een compleet off-grid basiskamp voor alle outdoor avonturen. Er zijn twee indelingen beschikbaar, een met een badkamer achterin en een andere met twee eenpersoonsbedden aan de achterzijde. Beide hebben een slide-out met dinette aan de linkerzijde. Met een aluminium frame constructie, goede bodemvrijheid en 15-inch all-terrainbanden zou de Sonic X min of meer geschikt voor off-road rijden moeten zijn. Hij heeft ook diverse beschermers, een buisvormig bar bumper systeem, een enorme LED-buitenlamp en LED-lichtbalken in de voor- en achterkant om de robuuste off-road look te completeren. De basisuitvoering van de Sonic X weegt ongeveer 2350 kilo en heeft een laadvermogen van ongeveer 800 kilo. Uiteraard heeft hij niet alleen een verwarming maar ook een airconditioning. Daarnaast is hij ook leverbaar met een verborgen opbergvak voor geweren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel