Verbeterde Skycamp 2.0 daktent van iKamper

Skycamp 2.0 daktent van iKamper

Verbeterde Skycamp 2.0 daktent van iKamper

Van iKamper, een Koreaanse producent van innovatieve daktenten, was op de laatste editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2019 de vernieuwde Skycamp 2.0 te zien.

We konden deze zien op de stand van Campwerk. Ook de nieuwe (2.0) generatie van de iKamper Skykamp heeft een riant formaat en is een van de grootste daktenten met een hardcover op de markt.

Voor het hele gezin

De fabrikant stelt zelfs dat hij groot genoeg is voor het hele gezin. Gezien de matrasmaat (210 x 190 cm) valt daar wat voor te zeggen. In de praktijk is het alleen niet erg prettig comfortabel om met vier mensen op zo’n oppervlakte te moeten slapen, dat geeft toch wel de nodige onrust. Daarom kunnen we ons voorstellen dat er ook een bijzettentje mee wordt genomen. Maar het is altijd meegenomen dat het in ieder geval wel mogelijk is om er met het hele gezin in te slapen.

Ingenieus klapsysteem

Gebleven is het ingenieuze klapsysteem waarmee de Skycamp mede bekend om is geworden. In feite combineert de Skykamp een hardcover met een uitklaptent. Een slimme manier om bij een laag gewicht toch een ruime tent te creëren. Het totaalgewicht van de tent bedraagt – inclusief matras en ladder – slechts 75 kilo.

Verbeteringen

Skycamp 2.0 daktent van iKamperDe Skycamp 2.0 heeft vergeleken met het vorige model nogal wat verbeteringen ondergaan. Zo is de matras dikker en van memoryfoam vervaardigd. De binnenkant van het deksel is voortaan voorzien van een print met wereldkaart. De buitentent dient ook als luifel en de montagebeugels zo nog makkelijker in gebruik. Verder is de ladder veiliger en comfortabeler geworden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel