Verbeterde versie van de Ultralite Cot van Therm-a-Rest

Therm-a-Rest Ultralite Cot

Verbeterde versie van de Ultralite Cot van Therm-a-Rest

De Ultralite Cot van Therm-a-Rest is een lichtgewicht stretcher die je niet kunt vergelijken met de conventionele stretchers zoals ook wel op de camping worden gebruikt. Hij is namelijk veel lichter en comfortabeler, en ook nog eens ontzettend compact op te vouwen.

De Therm-a-Rest Ultralite Cot heeft dan ook niet voor niets de nodige awards gewonnen. De nieuwe versie van de Ultralite Cot, die pas is uitgebracht, heeft een aantal belangrijke verbeteringen.

Net als zijn voorganger heeft ook de nieuwe Ultralite Cot geen dwarsstangen, wat hem aanzienlijk comfortabeler en lichter maakt. De nylon overtrek van de vernieuwde versie is voorzien van een laagje ThermaCapture, waardoor de stretcher aanzienlijk beter isoleert. Ook het aluminium frame is aangepast. Het nieuwe, verbeterde en gepatenteerde BowFrame heeft nu nog lichtere en dunnere pootjes.

Het pakvolume is verbluffend klein, namelijk 41×13 cm. Dit maakt de Ultralite Cot niet alleen geschikt voor lichtgewicht kampeerders die er met de auto op uit trekken, maar ook voor fietskampeerders. Een stretcher kan vergeleken met een slaapmatje een stuk verder doorbuigen, waardoor deze beter geschikt is voor langere vakanties. Het stramme gevoel, dat veel mensen hebben als ze lang op een basic matje kamperen, wordt hiermee namelijk voorkomen.

De Therm-a-Rest Ultralite Cot is leverbaar in twee formaten. Beide hebben een maximaal draaggewicht van 147 kg, zijn 11 cm hoog en worden inclusief beschermhoes/draagzak geleverd. De ‘regular’ meet 61 x 183 cm en weegt maximaal 1250 gram. De ‘Large’ meet 66 x 196 cm en weegt maximaal 1345 gram.

Like dit artikel
Tweet dit artikel