Verkeershinder door staking Franse chauffeurs

kampeerzaken.nlNederlandse automobilisten moeten in Frankrijk ook de komende dagen rekening houden met veel vertraging.
Sinds gisterochtend voeren de Franse vrachtwagenchauffeurs actie tegen de hoge dieselprijzen. Het is nog niet bekend hoe lang deze acties gaan duren. De dieselprijs zal in ieder geval niet op korte termijn gaan zakken als we het beursnieuws er op na slaan, dus er zal een politieke oplossing moeten worden gezocht.
 Vooral in het oosten en noorden van Frankrijk ondervindt het verkeer veel hinder van de acties. Op de A31 tussen de Luxemburgse grens en Dijon wordt de Autoroute op twee plaatsen, bij Thionville en Nancy, geblokkeerd, met lange files als gevolg. Bij Straatsburg is de A4 afgesloten.
Ook in het noorden van Frankrijk is een aantal wegen dicht. Zo is de A1 tussen Parijs en Lille afgesloten, en ook de A26 van Calais naar Arras is bij Bethune geblokkeerd.
Behalve de blokkades zijn op sommige plaatsen zijn ook langzaam-aan-acties aan de gang. Houdt u daar dus terdege rekening mee, en kijk voor vertrek op de website van Bison Futé (www.bison-fute.equipement.gouv.fr) of Infotrafic (www.infotrafic.com) voor de actuele situatie.
Bonne voyage!

Like dit artikel
Tweet dit artikel