Verkeersregels en tolgelden Oostenrijk, Zwitserland, Italië

kampeerzaken.nl

Verkeersregels en tolgelden Oostenrijk, Zwitserland, Italië

Wie in 2008 één van de Alpenlanden (Oostenrijk, Zwisterland en Italië) gaat bezoeken moet rekening houden met aangepaste verkeersregels en toltarieven. Zeker de wintersporters onder ons wordt aangeraden het volgende even te lezen.
 
Oostenrijk

* Het is vanaf 1 januari 2008 niet langer verplicht om overdag verlichting te voeren. Uiteraard is het wel toegestaan om overdag verlichting te voeren, maar het is dus niet meer verplicht (tenzij de omstandigheden dit vereisen!).
* De boete voor niet-handsfree bellen tijdens het rijden is per 1 januari 2008 verhoogd van 25 naar 50 euro.
* Op sneeuw- en ijsbedekte wegen dienen vanaf 1 januari 2008 alle wielen te zijn voorzien van winterbanden. Als alternatief mag kan men volstaan met sneeuwkettingen op de aangedreven wielen, maar alleen als de rijbaan is bedekt met een stevige en nauwelijks onderbroken sneeuw- of ijslaag zodat het wegdek door het gebruik van de sneeuwkettingen niet wordt beschadigd. De nieuwe verplichting geldt van 1 november t/m 15 april en is niet van toepassing voor aanhangers.
* Per 1 januari 2008 worden ook de tarieven voor het tolvignet verhoogd, een jaarvignet € 73,80 euro kosten, een vignet voor 2 maanden kost 22,20 euro en een vignet voor 10 dagen gaat 7,70 euro kosten. Wie vanuit Duitsland door Vorarlberg naar Zwitsreland wil reizen kan, als hij de route door de Pfändertunnel en over de Rijndalautoweg van Hörbranz naar Hohenems neemt kan met ingang van najaar 2008 een speciaal vignet van 2 euro kopen in plaats van een vignet voor 10 dagen.

Zwitserland

* Hier wordt het Autobaan vignet goedkoper, namelijk 25 euro per jaar.
Italië
*Milaan gaat met ingang van 2 januari 2008 tol berekenen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel