Verkiezing Camper en Caravan van het Jaar 2021

Camper en Caravan van het Jaar 2021

Verkiezing Camper en Caravan van het Jaar 2021

Ieder jaar houdt de ANWB de verkiezing voor de Camper en Caravan van het Jaar. De uitslag van deze verkiezing wordt normaal gesproken tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht bekendgemaakt.

Die beurs kan dit jaar helaas niet doorgaan, maar de verkiezing zelf gaat uiteraard gewoon door. De genomineerde en winnaars moeten het dit jaar alleen zonder de aandacht van de bezoekers van de beurs doen, aangezien alles nu online verloopt.

Dat doet natuurlijk niets af aan de onderscheiding voor de meest opvallende en innovatieve caravan en camper. De recreatievoertuigen zijn moderner en innovatiever dan ooit tevoren. De producenten zijn voortdurend bezig naar manieren om hun voertuigen beter, lichter en comfortabeler te maken om het de gebruikers nog meer naar de zin te maken. De tijden dat caravans en campers bestonden uit wat houten latten, triplex en aluminium werden gebouwd, ligt lang achter ons.

Ook dit jaar bestaat de vakjury uit journalisten met ruime ervaring en inzicht in de caravan- en campermarkt. De jury kiest samen met ervaringsdeskundigen een aantal genomineerden. De genomineerden zijn inmiddels bekend. De uiteindelijke winnaars worden woensdag 14 oktober bekendgemaakt, tijdens de ANWB Kampeerparade. Maar nu is het eerst tijd voor de genomineerden.

Caravan van het Jaar 2021

Weinsberg CaraCito

De Weinsberg CaraCito is de eerste ‘gasloze’ caravan. In de Caracito werkt alles, dus ook de verwarming en de kookplaat, volledig op stroom. Voor de koeling en verwarming heeft de caravan een elektrische airconditioner/kachel-unit en in de keuken is een keramische kookplaat met twee kookzones ingebouwd.

Dethleffs Aero ’90

De Dethleffs Aero richt zich meer op design. Dethleffs heeft deze serie ontwikkeld voor jonge caravanners, die het eigenzinnige modern interieur en de goede ruimtelijke indruk zullen waarderen. Het ’90 jubileumpakket ter ere van de negenstigste verjaardag van Dethleffs maken dit model extra compleet.

Adria Adora

De Adora is al jaren het paradepaardje van Adria. Dit jaar heeft de Sloveense camper- en caravanproducent de Adora nog verder verbeterd. De luchtweerstand is dankzij de grotere disselkastklep en spoilers verbeterd. Die hebben ook een positieve invloed op de stabiliteit van de nieuwe Adria Adora, evenals de nieuw ontworpen achterzijde. Opvallend is ook de grote glasoppervlakte aan de voorzijde.

Camper van het Jaar 2021

Rapido C56

De Rapido C-serie is geheel nieuw ontwikkeld. Het is een vrij compact model, met een breedte van slechts 217 centimeter. Zoals het bij iedere moderne camper hoort is de opbouw is houtvrij, beschermd met polyester en rondom geïsoleerd met styrofoam. De doordachte indeling van de C56 biedt de camper relatief veel breedte en geeft hem een goede ruimtelijke indruk.

Eura Mobil Activa One 650 HS

Ook Eura Mobil bouwt zijn camper met een geïsoleerde, houtvrije opbouw. De Active One-serie heeft standaard een dubbele bodem met bergruimte. De indeling van de 650 HS is bijzonder. De cabine van de 650 HS maakt geen deel uit van de woonruimte. Deze camper heeft namelijk een door een schuifdeur gescheiden zithoek achterin. Ook de alkoof is afwijkend, die bevat twee eenpersoonsbedden.

Knaus Van Ti Vansation 650 MEG

Knaus heeft 9 centimeter binnenruimte gewonnen door de nieuwe achterwand in LFI-technologie, waarin een achterbumper achterwege is gelaten en de lichtunits direct in de achterwand zijn opgenomen. Ook het ergonomisch ontworpen interieur van de Knaus Van Ti Vansation 650 MEG is allesbehalve standaard. Dit loopt een beetje schuin langs het diagonaal lopende gangpad, om ruimte te winnen en de zichtlijn optimaal te houden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel