Verkoop campers stijgt door

kampeerzaken.nlDe verkoop van nieuwe kampeerauto’s in Nederland is volgens de cijfers van BOVAG/VWE in januari, vergeleken met dezelfde maand vorig jaar, met maar liefst 34 procent gestegen. Ondanks de sombere economische vooruitzichten en de malaise bij sommige producenten stijgt de verkoop van kampeerauto’s in Nederland onverminderd door.

 

Tot ieders verbazing is de groei is in jaren niet zo groot geweest. De verkoop van campers heeft al een tijdje een opgaande trend, maar een plus van 34 procent overtreft vele verwachtingen.


 

Hans Louwers, manager BOVAG Camperbedrijven: “De kamperende consument trekt zich niets aan van de crisis om zich heen. De cijfers spreken voor zich, 2008 was een topjaar, januari 2009 laat een recordstijging zien en de groep kampeerautobezitters is het afgelopen jaar met zo’n 6.000 nieuwe camperaars gegroeid. Het past ook wel bij de doelgroep, 55-plus. Veel van deze consumenten hebben tijd en geld en zijn op zoek naar de vrijheid die een kampeerauto hen biedt. Die laten zich niet zo gauw beïnvloeden door negatieve signalen”, besluit Louwers.

 

Het aantal campers in Nederland groeide vorig jaar met ruim 10 procent,  5.918 tot 55.992 voertuigen. Naast ruim 1800 nieuwe campers steeg het aantal Nederlandse campers ook sterk doordat er veel campers naar ons land zijn geïmporteerd, zowel door particulieren als door camperbedrijven zelf.

Like dit artikel
Tweet dit artikel