Duitsland gaat weer caravannen?

kampeerzaken.nlLaten we bijgaand plaatje nader verklaren: de blauwe lijnen vermelden om de aantallen nieuw geregistreerde campers in Duitsland, en de rode lijnen geven de aantallen nieuw geregistreerde caravans weer. De dikke lijnen zijn de cijfers van 2008, de dunne van 2007, alle in de periode april t/m juli.
Zo op het blote oog lijken de aantallen flink te dalen, maar dat zijn vooral de seizoensinvloeden. Als we het plaatje goed interpreteren zien we juist dat het met de verkoop van kampeerauto’s in Duitsland aardig goed gaat. Alhoewel het de laatste maand even wat minder is, zitten de verkopen van campers in Duitsland gemiddeld op een plus van zo’n 5 a 10%.
Maar wat valt nog meer op?
 
Duitsland lijkt de caravan opnieuw te hebben ontdekt! De aantallen lijken, na een eerdere piek in april, daadwerkelijk op een echte stijging te duiden. Zowel in juni als in juli zijn er meer nieuwe caravans bij onze oosterburen geregistreerd, en in de periode januari t/m juli staat het totale aantal op plus 1,1%.
Het is natuurlijk nog maar een marginale winst, maar het zou er op kunnen duiden dat de Duitsers weer meer gaan caravannen.
Wordt ongetwijfeld vervolgd….
Foto © CIVD

Like dit artikel
Tweet dit artikel