Verkoop nieuwe caravans trekt aan, verkoop campers blijft stabiel

Verkoop nieuwe caravans trekt aan, verkoop campers blijft stabiel

Verkoop nieuwe caravans trekt aan, verkoop campers blijft stabiel

De kampeerbranche mag zich dit jaar weer verheugen op een positieve start. De verkoop van nieuwe caravans is in februari 2024 met 8% gestegen ten opzichte van dezelfde maand in 2023, blijkt uit cijfers van BOVAG en RDC.

De kampeerbranche is dan ook tevreden met de start van het nieuwe jaar. In februari werden er in totaal 413 nieuwe caravans verkocht. De verkopen van nieuwe campers is nagenoeg stabiel, daarvan werden er iets minder verkocht dan in de eerste twee maanden van vorig jaar.

Toenemende populariteit van kamperen

De stijging bij de verkoop van nieuwe caravans is te zien in alle segmenten, met name in de categorie caravans tot € 20.000. Ook de vraag naar luxere caravans – dan hebben we het over caravans met een prijs boven de € 50.000 – is gestegen. De toenemende verkoop van caravans is in lijn met de trend van de afgelopen jaren. Kamperen wordt steeds populairder, en dat is te zien aan de stijgende verkoopcijfers van zowel caravans als campers.

De boost die het kamperen door de coronapandemie kreeg, is nu wel voorbij maar ook voor de pandemie werd kamperen al populairder. Er zijn verschillende redenen voor de populariteit van kamperen. Het is een flexibele en avontuurlijke manier van vakantievieren, die je kunt aanpassen aan je eigen wensen en budget. Bovendien is kamperen een ideale manier om te genieten van de natuur en de frisse buitenlucht. Hierdoor sluit kamperen steeds beter aan bij de veranderende behoeften van de Nederlanders.

Positieve verwachtingen voor 2024

De kampeerbranche is volgens BOVAG optimistisch over de rest van 2024. De verwachting is namelijk dat de verkoop van caravans en campers dit jaar verder zal stijgen. De positieve start van het jaar en de toenemende populariteit van kamperen stemmen de branche hoopvol.

Meeste campings met Pasen weer open

Ook de campings mogen zich verheugen in een behoorlijk aantal boekingen. Helaas hebben veel campings dit jaar een extra uitdaging: door de vele regen van de afgelopen maanden is het hier en daar niet best gesteld met de terreinen. Sommige terreinen hebben nog last van wateroverlast of zijn vanwege de drassige grond slecht begaanbaar. Evengoed openen de meeste campings in het Paasweekeinde weer de poorten, al zijn soms niet alle kampeerterreinen en/of -plaatsen bruikbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel