Halfjaarcijfers campers en caravans

kampeerzaken.nlDe aantallen van nieuw geregistreerde caravans en campers van het afgelopen half jaar zijn bekend. Zoals verwacht worden er nog steeds bijzonder veel campers en iets minder caravans verkocht, als vlakt door de naderende zomer de groei bij de campers wel iets af.
Het eerste halfjaar van 2009 zijn er 1349 nieuwe campers op kenteken gezet, oftewel 29% meer dan in de eerste 6 maanden van 2007. In de top 10 doen merken als Hymer, Adria, Dethleffs, Bürstner en Rapido het onverminderd goed, Chausson en Knaus verkopen iets minder campers.
 
Verkopers van caravans hebben het de laatste jaren wat moeilijker, de daling is hier gemiddeld zo’n 12% vergeleken met de eerste 6 maanden van vorig jaar. Dit beeld is op zich enigzins vertekend, deze daling zit namelijk voor een groot deel bij de merken Hobby en Knaus en die van de failliete Tirus groep met de merken Kip, Avento, Chateau, Home-Car, Delta en Beyerland.
Andere merken, zoals Fendt, Dethleffs, Bürstner, TEC, Adria en Caravelair verkopen juist gemiddeld 10% meer caravans.
Voor Hobby en Knaus geldt wel dat deze een aantal jaren geleden wel erg populair waren, waardoor deze misschien ook wel wat boven hun stand leefden. Qua innovaties, kwaliteit en verkoopactiviteiten is daar namelijk niets veranderd wat die bovengemiddelde daling zou kunnen veroorzaken.
Kip en Avento zijn inmiddels doorgestart en zien de toekomst positief in, terwijl Kip Nederland de komende tijd de merken Homestar (v/h Home-Car), Chateau en Beyerland gaat herintroduceren.
Opvallend is dat van Delta, voorheen ook behorend bij de failliete Tirus groep, dit jaar meer caravans zijn verkocht terwijl er sinds het najaar geen Delta caravan meer gemaakt is.

Like dit artikel
Tweet dit artikel