Verkoopcijfers in Duitsland stijgen naar nieuwe recordwaarden

Hobby Camper

Verkoopcijfers in Duitsland stijgen naar nieuwe recordwaarde

De Duitse camper- en caravandealers hebben een buitengewoon drukke periode achter de rug. In het eerste kwartaal zijn er in Duitsland maar liefst 18.241 nieuwe voertuigen geregistreerd. Dit aantal is 3,3 procent hoger dan wat er in het eerste kwartaal van vorig jaar is verkocht.

Ook de maand maart was een recordmaand voor de Duitse kampeerindustrie. In maart werden er in Duitsland 10.062 nieuwe campers en caravans geregistreerd. Ook dit was het beste resultaat in de geschiedenis, namelijk een stijging van 0,6 procent vergeleken met maart 2018, wat ook al een topmaand was.

Caravans

Opvallend was de stijging bij de caravans. Dit aantal steeg de afgelopen jaren wel, maar de stijging was erg klein. De 6079 nieuwe caravan die er het afgelopen kwartaal bij oosterburen zijn geregistreerd, betekenen een stijging van maar liefst 9,1 procent. Ook het aantal inschrijvingen van nieuwe campers steeg in het eerste kwartaal en overtrof het recordresultaat van het voorgaande jaar met 0,7 procent.

Campers

In totaal werden er januari, februari en maart 2019 in Duitsland 12.162 nieuwe campers geregistreerd. Ook in maart was het resultaat positief. 6766 nieuw geregistreerde campers vormen een nieuw record voor deze maand en vertegenwoordigen een stijging van 0,2 procent ten opzichte van 2018.

Deze relatief lage groei is ook te danken aan twee zaken. Pasen viel vorig jaar erg vroeg waardoor het caravanseizoen eerder begon. Veel campers, met name huurcampers, waren daarom al in maart geregistreerd. De relatief gematigde groei bij de campers is ook te verklaren doordat begin vorig jaar de EG-typegoedkeuringen verlopen waren. Dat leidde toen eenmalig tot een buitengewoon grote stijging van het aantal inschrijvingen van nieuwe campers.

Foto: © Hobby

Like dit artikel
Tweet dit artikel