Verkoopcijfers nieuwe caravans Duitsland stijgen snel

Verkoopcijfers Duitsland 2014

Stijgende vraag naar nieuwe caravans in Duitsland

ZOETERMEER – De verkoopcijfers voor recreatievoertuigen laten zien dat de verkopen van zowel caravans als campers in Duitsland behoorlijk aan lijken te trekken. Dat is ook in lijn met de verwachtingen die rond de ook al zo mooie bezoekersaantallen van de Caravan Salon Düsseldorf werden uitgesproken.

De maand augustus was weliswaar iets minder, maar dat is door de behoorlijke stijging in september en de daaropvolgende bijna explosieve stijging in oktober meer dan goedgemaakt.

De Duitse caravanindustrie wist in oktober maar liefst 28% meer nieuwe caravans te registreren. De maand ervoor, september, toonde een stijging van ruim 6% vergeleken met het jaar ervoor. Als we op jaarbasis kijken, en dan over de periode november 2013 tot en met oktober 2014, zien we ook een prima stijging van zo’n 2%. Het lijkt er dus op dat de jarenlange daling in de verkoopaantallen van nieuwe caravans in Duitsland eindelijk voorbij is.

Ook bij de campers zien we stijgingen, maar ook de nodige dalingen. September was een prima maand maar augustus en oktober lieten dalingen zien. Op jaarbasis is er nog steeds sprake van een gezonde stijging van ruim 4%.

Genoemde cijfers zijn afkomstig van de CIVD, het verbond van de Duitse caravan- en camperindustrie.

Like dit artikel
Tweet dit artikel