Verkopen Polar caravans sterk gestegen

polar-caravans-productie

Polar ziet de verkoopaantallen steeds verder stijgen en vergroot de productiecapaciteit.

ZOETERMEER – De werkgelegenheid in de Polar fabriek in het Zweedse Dorotea groeit gestaag. De orderportefeuille over 2016 is namelijk met zo’n 65% gestegen vergeleken met het jaar ervoor.

Maar ook dit jaar stijgen de verkopen verder. Dat is goed nieuws voor het in het in Zweeds Lapland gevestigde bedrijf. Zo’n twee jaar geleden werd nog het faillissement aangevraagd voor de Mobile Living Group, de holdingmaatschappij waar Polar caravans onder viel.

Toen was al bekend dat de Polar fabriek buiten dit faillissement kon blijven en zelf gewoon door kon gaan met het bouwen en verkopen van de bekende winterharde caravans. Maar dat het aantal verkochte Polar caravans zo sterk zou groeien, dat had niemand kunnen voorzien.

Sterk gestegen belangstelling

Tony Ekstrom, CEO van Polar, zegt dat de belangstelling voor de Polar caravans op de beurzen van afgelopen najaar enorm was. Dit was al snel te merken aan de orderportefeuille. Al in oktober kondigde het bedrijf aan dat er twaalf mensen werden aangesteld om de productiecapaciteit te vergroten.

Omdat de stijging in de verkoopaantallen ook dit jaar blijft aanhouden, zal Polar dit voorjaar opnieuw extra personeel in dienst gaan nemen om de productiecapaciteit nog verder te vergroten. De opgetogen directeur rept over een verhoging van de productiecapaciteit van ongeveer 20%, om aan de gestegen orderintake te kunnen voldoen.

PolarCamper

Volgens Tony Ekstrom zijn de gestegen verkoopcijfers voor een groot deel te wijten aan het feit dat Polar er ontzettend hard aan de vernieuwing en verbetering van de caravanmodellen is gewerkt. Daarnaast heeft Polar eind vorig jaar ook de PolarCamper geherintroduceerd, welke nogal wat belangstelling heeft gewekt, aldus Tony Ekström.

Like dit artikel
Tweet dit artikel