Vernieuwde Big Agnes Salt Creek tenten wegen amper de helft van vorige versie

Big Agnes Salt Creek

Vernieuwde Big Agnes Salt Creek tenten zijn veel lichter geworden

De Salt Creek van de Amerikaanse buitensportspecialist Big Agnes is al meer dan tien jaar een van de meest gewaardeerde lichtgewicht tenten en heeft al heel wat eervolle vermeldingen gekregen.

Nu de vraag naar ‘ultra lichtgewicht’ steeds groter is geworden, vond Big Agnes het tijd om de Salt Creek tenten te vernieuwen en van een veel lichter materiaal te vervaardigen.

Lichtgewicht tent met maar liefst drie deuren

Maar ook in de lichtere uitvoering heeft de Big Agnes Salt Creek de eigenschappen waarom hij zo wordt gewaardeerd, behouden. Je kunt hem krijgen als twee- en als driepersoonstent. Beide versies hebben maar liefst drie deuren. Daardoor heb je in deze tent altijd ruimte om én je spullen op te bergen én heb je altijd nog een beschutte ingang die ook meteen een beschutte plek is om je maaltje te koken. Bovendien kun je bij mooi weer de middelste deur met behulp van je trekkingstokken of een paar takken als luifel gebruiken zodat je voor de tent een heerlijk loungeplekje in de schaduw hebt. Leuk is ook dat je zowel de binnentent als de buitentent ook apart op kunt zetten.

Een heel stuk lichter

De nieuwe ‘SL’ – wat ongetwijfeld voor Super Light staat – uitvoeringen van de Salt Creek is een behoorlijk stuk lichter geworden. Het zijn weliswaar geen echte ultralight tenten – daarvoor zijn ze eigenlijk iets te luxe uitgevoerd – maar de gewichtsbesparing van 3,1 naar 1,67 kilo van de Salt Creek SL 2 is natuurlijk enorm. Ook de driepersoons versie is met 2,13 kilo nog heel licht. Dat heeft Big Agnes onder meer weten te realiseren door het gebruik van hoogwaardige aluminium stokken van DAC, een mesh binnentent en een buitentent van hoogwaardig, ademend rip-stop polyester met afgeplakte naden. Onderstaande video geeft een uitstekende indruk van de mogelijkheden van de Big Agnes Salt Creek tenten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel