Vernieuwde Diamant wordt het nieuwe topmodel van Fendt

Fendt Diamant model 2021

Vernieuwde Diamant wordt het nieuwe topmodel van Fendt

Eigenlijk wilde Fendt Caravan dit jaar uitgebreid zijn 50e verjaardag vieren. Helaas stak het coronavirus daar een stokje voor. De afgelopen week presenteerde het jubilerende Fendt als vanouds de modellen voor het nieuwe seizoen op de Caravan Salon.

Het Fendt-programma voor modeljaar 2021 is enigszins gestroomlijnd waarbij de geheel vernieuwde Diamant het nieuwe topmodel van Fendt wordt.

Nieuw logo

Naast een groot aantal upgrades in alle modelseries staat modeljaar 2021 bij Fendt ook in het teken van een nieuw logo en nieuwe lettertypes op de voertuigen. Ook introduceert Fendt een nieuwe Slim Tower koelkast met een inhoud van 133 liter, nieuwe handgrepen en een nieuwe zekeringskast. Ook is er bij sommige modellen een aangepaste kast aan het voeteneind van het bed.

Het absolute hoogtepunt van de noviteiten bij Fendt is de Diamant. Deze is volledig vernieuwd en vervangt ook de Briljant. Fendt wil met de Diamant een nieuwe standaard in de luxeklasse markeren. Vooralsnog is de nieuwe Fendt Diamant verkrijgbaar in 3 indelingen, de 560 SF, 560 SG en 650 SG.

Exterieur

De ontwikkeling van de nieuwe Diamant duurde maar liefst drie jaar. Fendt heeft van die tijd gebruik gemaakt om voor de Diamant een achterzijde te ontwerpen die volgens Fendt zijn gelijke niet kent. De achterlichten bestaan uit smalle LED-strips, die wordt vergezeld van een uitzonderlijk grote achterruit en een zwarte diffusor aan de onderzijde. Ook het front van de Fendt Diamant is volledig opnieuw ontworpen. Wat is gebleven zijn hamerslag zijwanden en de houten vloer als basis van het voertuig. Het traditionele Fendt doet wat betreft nog niet mee met de allerlaatste innovaties in de branche.

Interieur

Uiteraard is ook het gehele interieur van het nieuwe topmodel van Fendt volledig opnieuw ontworpen. Fendt heeft het bruine meubeldecor vervangen door een elegante tweekleurige look met een donkere basistint en witgelakte meubelkleppen. Ook zijn er glasachtige lambriseringen en is er veel chroom gebruikt om de hoogwaardige uitstraling nog verder te verbeteren.

Uitrusting

Net als de kwaliteit is ook de standaarduitrusting uitgebreid en hoogwaardig: een oven met grillfunctie, een panoramadak van het dakraam, een individueel regelbaar verlichtingsconcept, comfortmatrassen en een uitgekiend verwarmingssysteem met elektrische vloerverwarming maken deel uit van de standaarduitrusting. Optioneel is er ook een jubileumpakket, dat onder lederen bekleding, een Truma dakairco en een hagelbestendig GFK-dak omvat.

Like dit artikel
Tweet dit artikel