Vernieuwde MAN TGE biedt meer mogelijkheden voor camperbouwers

Vernieuwd MAN TGE bestelwagen/basisvoertuig

Vernieuwde MAN TGE biedt meer mogelijkheden voor camperbouwers

MAN heeft de TGE bestelwagen vernieuwd. Hoewel deze nog niet zo heel veel wordt gebruikt als basisvoertuig voor campers, is de kans groot dat dat de komende tijd meer gaat gebeuren. De vernieuwingen aan de MAN TGE zijn weliswaar gering maar er komt nu ook een versie met een verhoogd dak met stahoogte, die ideaal voor de bouwers van buscampers is.

De populaire basisvoertuigen van Fiat, Citroën en Peugeot zijn immers nog steeds maar mondjesmaat leverbaar. Dat betekent dat camperbouwers open staan om alternatieve basisvoertuigen in te zetten. Zo zien we dat de Ford Transit en de Mercedes Sprinter steeds vaker worden gebruikt. Ook de VW T6.1 en de VW Crafter – het zustervoertuig van de MAN TGE – zijn meer in trek bij de camperbouwers. De vernieuwingen aan de MAN betreffen niet alleen de aandrijving en veiligheidssystemen.

Een betrouwbare basis

De MAN TGE is een iets moderner en strakker ogend zustervoertuig van de Volkswagen Crafter. Als er ergens hoge eisen worden gesteld aan de betrouwbaarheid, dan is het wel in de bedrijfswagenmarkt bewezen. En daar heet de MAN TGE zich de afgelopen jaren bewezen als een uitermate betrouwbaar voertuig. Dankzij zijn robuuste constructie, riante laadvermogen en efficiënte motoren, heeft het merk het vertrouwen gewonnen van de transporteurs. Maar ook de camperbouwers – waaronder Knaus – weten de in deze branche vrij onbekende MAN TGE steeds meer te waarderen.

Veelzijdigheid troef

De veelzijdigheid van de MAN TGE zit hem in de verschillende uitvoeringen en opties. Je kunt kiezen uit diverse wielbases, hoogtes en lengtes. Daardoor is er altijd een TGE die past bij wat een camperbouwer zoekt. Bovendien biedt MAN de keuze tussen voorwielaandrijving, achterwielaandrijving en zelfs vierwielaandrijving. Dat maakt de TGE ook geschikt voor de wat avontuurlijk ingestelde camperaars.

Meer mogelijkheden voor camperbouwers

MAN biedt af fabriek nu ook speciaal verhoogd dak voor campers aan, dat voldoende stahoogte biedt. Hierdoor wordt de TGE nog aantrekkelijker als basisvoertuig voor campers. Voor halfintegraal campers had MAN al verschillende mogelijkheden, waaronder een breedspooras en een vlakke chassisbalk. Naast het nieuwe verhoogde dak komt er ook een versie met een vier meter lange wielbasis.

Bovendien is de TGE nu ook verkrijgbaar zonder scheidingswand, met draaiconsoles voor draaibare bestuurders- en passagiersstoelen, en een tweede AGM-accu. MAN Individual biedt de ombouwers nog meer extra opties, zoals een opvouwbaar of schuifbaar verduisteringssysteem voor de voorruit en een automatische treeplank voor de schuifdeur. Deze toevoegingen maken de MAN TGE nog veelzijdiger en aantrekkelijker voor camperbouwers en kampeerliefhebbers.

Comfort en veiligheid

De vernieuwde MAN TGE is uitgerust met moderne veiligheidssystemen en rijassistentiesystemen, zoals noodremsystemen, parkeerassistentie en rijstrookassistentie. Daarnaast zorgt de comfortabele cabine met ergonomische stoelen en een overzichtelijk dashboard ervoor dat je tijdens het rijden ontspannen en alert blijft.

Duurzaamheid en efficiëntie

MAN rust de vernieuwde TGE uiteraard uit met efficiënte Euro 6-motoren, waardoor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot beperkt blijven. Daarnaast is er ook een volledig elektrisch aangedreven eTG. Maar dat zal voor wie een elektrische camper overweegt niet de meest interessante optie zijn. Deze versie heeft namelijk een actieradius van slechts 173 kilometer terwijl het aan de snellader opladen tot 80 procent met 45 minuten ook vrij lang duurt.

Wereldwijde ondersteuning

Een van de redenen waarom ‘overlanders’ – mensen die hele lange reizen met de camper maken – vaak voor een MAN basisvoertuig kiezen, is het wereldwijde servicenetwerk van MAN, wat een van de sterke punten van de Duitse bedrijfswagenfabrikant is. En ook als je kiest voor een MAN TGE als basisvoertuig, kun je rekenen op de uitgebreide service van het wereldwijde MAN dealernetwerk. Dat maakt de vernieuwde MAN TGE een aantrekkelijke keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbaar en veelzijdig basisvoertuig voor een camper.

Like dit artikel
Tweet dit artikel