Vernieuwde Mercedes Marco Polo met sterkere, schonere motoren

Mercedes Marco Polo buscamper

Vernieuwde Mercedes Marco Polo met sterkere, schonere motoren

De vernieuwde Marco Polo van Mercedes laat goed zien hoe technische innovaties kunnen worden gecombineerd met bestaande, vertrouwde oplossingen.

Mercedes gebruikt voor de nieuwe Marco Polo de onlangs vernieuwde V-Klasse. Hoewel de vernieuwingen op het eerste gezicht misschien niet zo verrassend zijn, maken deze de Marco Polo op technisch gebied weer helemaal van deze tijd maken.

Aan het exterieur zien we wat bescheiden veranderingen aan het front. Ook in het interieur zijn wat veranderingen. Maar de grootste vernieuwing vinden we onder de motorkap, waar een nieuwe, schonere en sterkere dieselmotor zijn werk doet.

Automatische versnellingsbak

Op motorisch gebied is ook goed te zien hoe de Marco Polo de trends op ‘automotive’ gebied volgt. Zo wordt het vermogen van de nieuwe dieselmotor via een automatische versnellingsbak met negen versnellingen naar de wielen overgebracht. De nieuwe OM 654 dieselmotor van de Duitse autofabrikant is dankzij talrijke technische innovaties een van de schoonste motoren in zijn soort. Bovendien kenmerkt de motor zich door zijn levendigheid. De krachtigste versie, de Marco Polo 300 d (176 kW/239 pk) heeft bijvoorbeeld dynamische kwaliteiten die je in dit segment niet direct zou verwachten. Deze Marco Polo sprint in slechts 8,6 seconden naar 100 km/uur en heeft een topsnelheid van 215 km/u. Voor wie het niet zo snel hoeft zijn er van de OM 654 dieselmotor ook versies met een vermogen van 163 en 190 pk beschikbaar.

Vernieuwingen

Zoals gezegd is het front van de Marco Polo enigszins herzien. Ook in het interieur zijn er de nodige vernieuwingen. Zo heeft de Marco Polo nieuw ontworpen ventilatieroosters in turbinestijl, net zoals bij de A-Klasse. In de camperinrichting zien we een aantal verbeteringen op detailniveau welke de Marco Polo naar een nog hoger niveau tillen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel