Vernieuwde SpaceCamper ClassicOpen heeft verrassend veelzijdige keuken

SpaceCamper ClassicOpen 2022

Vernieuwde SpaceCamper ClassicOpen heeft verrassend veelzijdige keuken

Er zijn de laatste tijd steeds meer bedrijven die buscampers ombouwen, en bij de indeling daarvan al hun creativiteit aanwenden. Het Duitse bedrijf SpaceCamper is een van de bedrijven die dit al langere tijd doen en daarmee in eigen land een grote schare fans heeft verworven.

SpaceCamper bouwt staat bekend om de creatieve oplossingen en de perfectie tot in de kleinste details. De beursstand van SpaceCamper op de Caravan Salon trekt dan ook altijd behoorlijk wat bekijks. Dit jaar konden de bezoekers daar de vernieuwde versie van de bekende ClassicOpen buscamper bewonderen.

Nieuw keukenblok

Het meest opvallende aspect van de ClassicOpen 2022 is de nieuwe keuken, die je ook eenvoudig naar buiten kunt draaien. Deze keuken heeft naar eigen zeggen als eerste in zijn soort drie ingebouwde en verwijderbare kookzones, twee spoelbakken en twee werkbladen. In combinatie met de vele andere functies die de keuken heeft, is dit dus echt een buscamper voor de kookliefhebber.

Het ontwerp past perfect in het interieur van de ClassicOpen. De keuken is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en multiplex panelen in antraciet met een slijtvaste Resopal coating. Optioneel is de keuken ook verkrijgbaar met elementen van echt houtfineer in eiken, beuken of andere houtsoorten. Er is ook veel aandacht besteed aan details zoals de fraaie lederen sluitingen en messing schroeven.

Als je de keuken buiten wilt gebruiken, en dat is ook de plek waar de vele gebruiksmogelijkheden het best tot hun recht komen, dan hoef je alleen maar de schuifdeur te openen, het keukenblok naar buiten te draaien en de werkbladen op te klappen. De keuken is dan meteen klaar voor gebruik. SpaceCamper heeft de hoogte van de keuken aangepast zodat ook kortere mensen er goed mee overweg kunnen. Verder heeft SpaceCamper nieuwe roestvrijstalen voetjes ontwikkeld, die vast aan de onderzijde van het keukenblok zijn gemonteerd en gemakkelijk in- en uit worden geklapt.

Drie pitten en twee spoelbakken

Naast de twee gaspitten voor gebruik buiten, is er ook een Trangia-brander voor gebruik binnen. Die kan optioneel worden vervangen door een gasbrander. De branders kunnen desgewenst ook allemaal verwijderd worden. Dankzij de doordachte, royale indeling biedt de nieuwe keuken van de ClassicOpen 2022 nu ook veel ruimte om samen te koken. De keuken heeft twee spoelbakken met een geïntegreerde kraan die ook via een voetschakelaar kan worden bediend. Er zijn twee ‘zwevende’ werkbladen die via gasdrukdempers traploos kunnen worden versteld. Slim zijn ook de uittrekbare kruidenrekjes van roestvrij staal en de LED-verlichting met bewegingsmelder, die kan los kan worden gehaald om als zaklamp te gebruiken.

LimitedOpen

SpaceCamper introduceert overigens ook een nieuw multifunctioneel model voor dagelijks gebruik en vrijetijdsbesteding, de LimitedOpen, waarover binnenkort meer.

Like dit artikel
Tweet dit artikel