Vernieuwingen aan Eriba’s cult-caravan Touring

Eriba Touring 2017

Eriba voert diverse wijzigingen door aan de Touring van modeljaar 2017

BAD WALDSEE – Hymer is niet alleen druk bezig geweest met vernieuwingen aan de Eriba Nova Light en Feeling, ook de klassieker onder de Eriba caravans. De Touring serie, ondergaat de nodige vernieuwingen.

Het betreft hier niet alleen wat cosmetische veranderingen, een aantal modellen krijgt ook een ander chassis.

Zoals bij bijna iedere vernieuwing aan een caravan, wordt het interieur van de Eriba Touring ook aangepakt. De caravans krijgen een nieuw houtdecor voor de meubels alsmede nieuwe stofffering. Bovendien  krijgen alle Troll modellen een nieuw BPW chassis met een maximaal toelaatbare massa (MTM) van 1400 kg.

„Veel van onze klanten hebben in de loop der jaren bewust gekozen voor een bepaalde indeling, die ze ook weer keizen als ze een nieuwe caravan kopen. Daarom is het van doorslaggevend belang dat we voor deze caravans continu nieuwe oplossingen bedenken, waarmee we ze up-to-date houden “, zegt Rudi Fimpel, Bedrijfsleider van Eriba Caravans.

Markies en fietsendrager

Eriba Touring 2017Er zijn speciaal voor de Eriba Touring ook de nodige nieuwe toebehoren ontwikkeld, namelijk een markies en een fietsendrager.

Het markies wordt exclusief voor  de Eriba Triton en Troll serie gemaakt. De afmetingen zijn 289 x 200 cm (b x d) repectievelijk 325 x 250 cm. Ze bieden de caravanners beschutting tegen zowel regen als zonneschijn.  De robuuste zwenkarmen zorgen voor voldoende spanning op het doek, terwijl het harmonieuze en aerodynamische design zorgt voor een zo laag mogelijke luchtweerstand tijdens de rit en een uiterlijk dat het design van de caravan zo min mogelijk verstoort.

De adapter van de markies is standaard voorzien van LED-verlichting. Optioneel zijn er zij- en voorwanden leverbaar om meer beschutting tijdens de koelere avonden te bieden.

Ook de fietsendrager is speciaal voor de Eriba Touring caravans ontwikkeld. Het betreft een dubbele drager die op de dissel wordt gemonteerd. Nog steeds de beste plek voor een fietsendrager, die de stabiliteit zo min mogelijk beïnvloedt. De disselkoppeling en handrem blijven gewoon bereikbaar, terwijl de dissel en het voorraam kunnen worden geopend nadat de drager naar voren is gekanteld. De drager is ook geschikt voor e-bikes en de draagarmen kunnen worden afgesloten. De drager is geschikt voor alle modellen uit de Eriba Touring serie vanaf bouwjaar 2011.

Like dit artikel
Tweet dit artikel