Vervat neemt vestigingen van Vrijbuiter in Gouda en Zaandam over

Vrijbuiter Roden niet overgenomen door Vervat

Vervat neemt vestigingen van Vrijbuiter in Gouda en Zaandam over

Zoals bij de meeste kampeerders bekend is, werd in de loop van de zomer eerst een surséance van betaling en later ook het faillissement voor Vrijbuiter aangevraagd. Het bedrijf draaide al een aantal jaren met verlies, en eens houdt het dan een keer op.

Ook De Waard Tenten maakte deel uit van Vrijbuiter. De Waard Tenten kon vorige maand een doorstart maken nadat het door de Sunshine Group werd overgenomen. Voor de 4 winkels van Vrijbuiter werd het nog spannend.

Alleen Gouda en Zaandam starten door

Naar nu blijkt was er na de overname van De Waard nog slechts één serieuze overnamekandidaat over, namelijk Vervat uit Rotterdam. Dit bedrijf heeft al een groot kampeerwarenhuis met een vloeroppervlakte van zo’n 5000 m² in Rotterdam. Volgens RTV Drenthe is het de curator niet gelukt om een akkoord te bereiken voor de overname van alle vestigingen van Vrijbuiter. Vervat neemt alleen de vestigingen in Gouda en Zaandam over, van de andere vestigingen zullen de deuren naar verwachting definitief gesloten blijven. Als Vervat besluit om de overgenomen winkels in Gouda en Zaandam ook ‘Vervat’ te gaan noemen, betekent dit dat de naam Vrijbuiter, toch één van de meest bekende namen uit de Nederlandse kampeerbranche, van het straatbeeld zal verdwijnen.

Zwarte dag voor Roden

Een zwarte dag voor het personeel van die vestigingen. Als de winkels van Vrijbuiter in Roden en Roermond definitief gesloten blijven, verliezen ruim 100 medewerkers hun baan. Het is ook een zwarte dag voor Roden. De aanwezigheid van Vrijbuiter zorgde namelijk voor de nodige aanloop in het dorp. De toekomst van de Vrijetijdsboulevard, zoals het gebied rond de Vrijbuiter in Roden heet, komt volgens wethouder Henk Kosters nu in een ander daglicht te staan. Er zal opnieuw moeten worden gekeken of de plannen om tegenover het pand van Vrijbuiter een groot fietscentrum, genaamd Cycling Valley, te creëren, wel haalbaar zijn nu de groter publiekstrekker zijn deuren heeft moeten sluiten.

Kortingsactie

Vorige maand hield Vrijbuiter nog een grote kortingsactie. Deze zorgde voor honderden extra bezoekers. De curator van Vrijbuiter hoopte op die manier nog wat geld te verdienen zodat de winkel langer open kon blijven zodat het personeel ook langer werk aan het werk kon blijven. Nu de kans op een doorstart voor de winkels in Roden en Roermond verkeken lijkt te zijn, zullen deze gesloten blijven.

De Waard

De meeste van de overnamekandidaten waren vooral geïnteresseerd in een overname van De Waard Tenten. Dit gerenommeerde tentenmerk maakt nu een doorstart onder de hoede van de Sunshine Groep uit Doetinchem.

Like dit artikel
Tweet dit artikel