Via Campercontact straks ook camperplaatsen boeken en betalen

Via Campercontact straks ook camperplaatsen boeken en betalen

Via Campercontact straks ook camperplaatsen boeken en betalen

Campercontact is in de loop der jaren uitgegroeid tot een waar internationaal platform met informatie over tienduizenden overnachtingsplekken voor camperaars. Het platform bedient inmiddels ruim een miljoen camperaars.

De website en app zijn een tijd geleden overgenomen door de NKC. Recent besloot de ledenraad van de NKC echter dat het beter is als Campercontact weer zelfstandig verder gaat.  Dat zoiets allesbehalve een stapje terug hoeft te zijn, blijkt wel uit het feit dat Campercontact een samenwerking is aangegaan met Camper Pay. Hierdoor zal de Campercontact-app een slimme boek- en betaaloplossing bevatten. Daarmee kunnen camperaars binnenkort ook camperplaatsen boeken en betalen.

Overnachtingsplekje veiligstellen

Dat boeken en betalen van camperplaatsen gaat uiteraard alleen bij camperplaatsen die zich bij die dienstverlening van Camper Pay willen aansluiten. Dit bedrijf heeft al een ruime ervaring met mobiele betaaloplossingen voor dit soort doeleinden. Met het bieden van betalings- en boekingsmogelijkheden voorziet Campercontact absoluut in een behoefte. De toenemende populariteit van camperen leidt immers tot een toenemende drukte bij de camperplaatsen toe.

Dat zorgt er weer voor dat camperaars een volle camperplaats treffen. Om zo’n onaangename verrassing – al vinden wij dat ook dit een beetje bij het avontuurlijke aspect van camperen hoort – te voorkomen willen veel camperaars hun overnachtingsplekje daarom vooraf kunnen reserveren en veiligstellen.

Slimme boek- en betaaloplossing

Jorian Keij, Head of Campercontact: ‘Veel camperaars genieten van de vrijheid van het gaan en staan waar ze willen. Maar hoe weet je waar je kunt overnachten als de drukte bij camperlocaties toeneemt? Om die reden introduceren we een slimme boek- en betaaloplossing. Deze extra functionaliteit stelt onze gebruikers in staat om hun plek, voor dezelfde dag óf in de toekomst, op een veilige en betrouwbare manier te boeken en betalen via de app Campercontact.’

Nog meer voordelen

Zo’n boek- en betaaloplossing biedt niet alleen voordelen voor de camperaars. Ook de eigenaar van een camperplaats kan er zijn voordeel mee doen. Hij beschikt hiermee immers over een efficiënte en veilige betalingsmethode. Boeken en betalen via de app kan ook werken bij onbemande camperplaatsen, of bij camperplaatsen met beperkt toezicht. Het systeem kan worden geïntegreerd met de slagbomen, de elektriciteitsaansluitingen en de douches. De eigenaar kan op die manier ook kosten voor betaalautomaten of personeel besparen. Ook biedt de backoffice van het systeem een goed overzicht van alle boekingen, betalingen, de afdrachten van toeristenbelasting en de statistieken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel