Vier actiemodellen en meer nieuws bij Clever Vans

Clever Vans 202 modellen

Vier actiemodellen en meer nieuws bij Clever Vans

De Duitse buscamperspecialist Clever Vans heeft zich toegelegd op een gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Dat uit zich ook in de noviteiten voor modeljaar 2020. Komend seizoen heeft Clever vier speciale modellen.

Daarnaast introduceert Clever ook de Vandeo, een heel betaalbare buscamper met hefdak op basis van de Citroën Jumpy.

Voor de goede orde: Clever Vans maakt onderdeel uit van de “Pössl Group”. Samen opereren ze ook wel onder de naam “Freizeit und Sport GmbH”. Niettemin lijken de Clever-modellen amper op de campers van hun zustermerken Pössl en GlobeStar. Ze hebben hun eigen indelingen, design, verkoop en productie. Vanwege de gunstige prijsstelling vormen ze een interessant alternatief voor de bekende merken buscampers.

Vandeo buscamper

Clever heeft zich hier evengoed laten inspireren door een succesnummer van Pössl, de kleine Vanster. De nieuwe Vandeo heeft de vorig jaar door Clever Vans gepresenteerde Campy Free uit het programma doen verdwijnen. Van de Vandeo konden we een prototype op de Caravan Salon in Düsseldorf zien. Net als zijn voorganger en de Pössl Vanster is hij gebaseerd op de Citroën Jumpy, de bedrijfswagenversie van de Spacetourer.

De Clever Vandeo wordt geleverd met motorvarianten tussen de 120 en 180 pk. Standaard is hij voorzien van een krachtige dynamo, cruise control, multifunctioneel stuurwiel, rijbaanassistent, verkeersbordendisplay en een akoestische parkeerhulp.

Clever VandeoHet leuke van de Vandeo is dat het een personenbusje is, dat je ook als camper kunt gebruiken. Hij heeft maximaal zes zitplaatsen. Omdat je hem ook als camper moet kunnen gebruiken, heeft hij een hefdak. Ook heeft hij uiteraard twee draaibare voorstoelen. Daarachter is nog een rij draaibare stoelen en een tafel. Een vijfde en zesde kunnen op de tweede zitrij, deze zijn optioneel. De stoelen zijn verankerd in een gepatenteerde bodemplaat met railsysteem. Het bed in het hefdak is wel in de prijs inbegrepen, evenals de 90 Ah huishoudaccu en een 220 V-aansluiting. De keuken is echter optioneel. Deze komt dan achterin en heeft een tweepits fornuis en spoelbak. Ook de koelbox is optioneel, evenals een luifel, audiosysteem met navigatie en dab+ ontvanger en dieselverwarming.

Vier speciale modellen, alle met badkamer

Voor komend seizoen introduceert Clever Vans ook vier buscampers met verschillende plattegronden op basis van de Citroën Jumper. Deze zijn steeds afgestemd op een bepaalde doelgroep en hun behoeften. Of het nu gaat om oudere koppels met hoge eisen op het gebied van comfort of om gezinnen die ondanks de compacte afmetingen een vier- tot zespersoons buscamper willen. Clever heeft van de vier populairste modellen speciale “All Inclusive” modellen ontwikkeld. Met een knipoog worden deze vier modellen ook wel de “Fantastic Four” genoemd.

Tour 540

Clever Tour 540 buscamperDit is de meest compacte camper van het viertal. Door de lengte van slechts 5,41 meter is deze extra wendbaar en past op bijna iedere parkeerplek. De Van Tour 540 beschikt over vier zitplaatsen en twee slaapplaatsen. Achterin de camper is een dwarsbed van 1,94 x 1,36 meter geplaatst.

Celebration 600

Clever Celebration buscamperDit model is vier jaar geleden geïntroduceerd en is bijzonder populair gebleken. Volgens Clever zijn er 3000 eenheden van geproduceerd. De 6 meter lange buscamper heeft achterin een ruim dwarsbed van 1,60 meter breed en 1,94 meter lang. Het seriemodel kan ook besteld worden met een Fiat Ducato basisvoertuig en met een optioneel stapelbed achterin.

Vario Kids 600

Clever Vario Kids 600 buscamperDeze buscamper heeft een indeling die sterk vergelijkbaar is met die van de Celebration. Deze indeling is echter meer op gezinnen gericht en beschikt derhalve achterin over twee dubbele stapelbedden.

Runner 636

Clever Runner 636 buscamperDit model is wat langer en ook meer voor oudere koppels ontwikkeld. De 6,40 meter lange buscamper is achterin voorzien van twee eenpersoonsbedden van respectievelijk 1,86 en 2,02 meter lang. Die kunnen ook worden gecombineerd tot een comfortabel en extra ruim tweepersoonsbed.

Compleet

Alle voertuigen hebben een 140 pk motor, cruise control, ESP met Traction Plus en een lederen stuurwiel. Men kan kiezen uit verschillende carrosseriekleuren en ze zijn ook standaard voorzien van zwarte lichtmetalen 16-inchwielen, handmatig airconditioning en een elektrisch bediende schuifdeur.

Nog meer nieuws bij Clever Vans

Naast bovengenoemde Vandeo en actiemodellen biedt Clever Vans ook een grote keuze aan indelingen in de vijf andere modellen in de Basic en Classic Lines. Deze kennen we al van voorgaande jaren. Maar de “Move” is wel nieuw. Ook deze heeft een indeling zoals het Celebration-model. Ook is er een Move Kids met een dubbel stapelbed.

Verder heeft Clever Vans de 2020-modellen ook in detail verbeterd. Zo hebben ze een nieuwe vloer, nieuwe tafelbladen en werkbladen gekregen, evenals nieuwe LED-verlichting in de keuken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel