Vignet Oostenrijk in 2018 ook in digitale versie verkrijgbaar

Vignet Oostenrijk 2018

Vignet Oostenrijk in 2018 ook in digitale versie verkrijgbaar

ZOETERMEER – Oostenrijk is één van de landen waar je een vignet moet hebben om op de snelwegen en andere doorgaande wegen te mogen rijden.

Dat vignet was sinds de invoering van dit systeem in 1997 altijd de gebruikelijke sticker, die je op de linkerbovenhoek van de voorruit moest plakken. Er zijn vignetten voor 10 dagen, 2 maanden en een jaar.

Per 2018 voert Oostenrijk ook een digitale versie in van dit tolvignet, die aan het kenteken is gekoppeld. Dat scheelt weer een sticker op de voorruit om te plakken en later weer los te peuteren, wel zo makkelijk. Dit zogenaamde digitale vignet is sinds gisteren te koop in de webshop van Asfinag.

Voor mensen die in de kerstvakantie op wintersport gaan is het goed om te weten dat het digitale vignet al vanaf 1 december aanstaande kan worden gebruikt. De controle op het digitale vignet zal net als bij het normale vignet steekproefsgewijs gebeuren. Net als voorheen moet er in Oostenrijk op specifieke trajecten, zoals de Brenner pas en de Felbertaurn tunnel, ook nog gewoon tolgeld worden betaald. Dit tolgeld staat los van het vignet.

Prijzen

Een digitaal vignet kost hetzelfde als de conventionele versie. De prijzen gaan in 2018 overigens wel iets omhoog: voor 10 dagen kosten een vignet € 9,00, het vignet voor 2 maanden kost € 26,20 en een jaarvignet kost € 87,30.

Bestellen

Je kunt beide vignetten in de webshop van Asfinag bestellen, waarbij je er rekening mee dient te houden dat het na bestelling nog 18 dagen duurt voordat het digitale vignet actief kan zijn. Annuleren kan ook, binnen 14 dagen na bestelling. De normale vignetten zijn overigens ook te koop bij nagenoeg alle tankstations in Oostenrijk, en bij de tankstations in Zuid-Duitsland langs de aanvoerwegen naar Oostenrijk. Houd er rekenign mee dat het vooral bij de tankstations voorbij München vanwege deze vignetten soms buitengewoon druk is.

Meer informatie kun je vinden op www.asfinag.at.

Like dit artikel
Tweet dit artikel