Vijftigste Kampeer & Caravan Jaarbeurs succesvol verlopen

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2014

Bezoekers op de vijftigste Kampeer & Caravan Jaarbeurs

UTRECHT – De geheel vernieuwde Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2014, die werd gehouden van woensdag 8 oktober tot en met zondag 12 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht, is succesvol verlopen.

Niet alleen het flinke bezoekersaantal maar ook de hoge waarderingscijfers van zowel bezoekers als exposanten geven aan dat het nieuwe concept van deze beurs goed is geslaagd.

De beurs vierde dit jaar zijn vijftigste verjaardag maar is overduidelijk springlevend. De manier waarop de branche in deze best wel moeilijke tijden een geheel nieuw concept heeft opgezet dat bovendien ook nog eens heel succesvol is gebleken, toont ook de bijna opmerkelijke veerkracht in de branche.

Prima rapportcijfers

Het typische gevoel van kamperen stond centraal tijdens deze beurs dat bleek de bezoekers goed te bevallen. De maar liefst 35.325 kampeerders (of aspirant-kampeerders) kwamen naar de Jaarbeurs om dat kampeergevoel te ervaren, het nieuwste aanbod te ontdekken en/of meer informatie over de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden op kampeergebied in te winnen.

Dat het overgrote merendeel daarin goed slaagde, wijst het rapportcijfer van 7,2 uit. Gemiddeld bleven bezoekers 4 uur en 18 minuten op de beurs. Exposanten konden de nieuwe opzet ook waarderen en gaven de beurs een 7,6. De top vijf van bezochte activiteiten, inclusief rapportcijfer, ziet er als volgt uit:

  1. Tentoonstelling 100 jaar kamperen: 7,5
  2. Buscamperplein: 7,5
  3. Fietsparcours: 7,5
  4. All you need is love caravan: 6,5
  5. Hoe kampeer jij over 100 jaar?: 7,3

Veel nieuwe bezoekers
Bovendien trok de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2014 ook nieuwe bezoekers; een kwart van het totale aantal was er voor het eerst. Bijna alle bezoekers bezitten al een kampeermiddel (92%), waarvan 65% een caravan, 22% een camper, 5% een vouwwagen/tenttrailer en 7% een tent. Die laatste groep werd dit jaar ook bediend, met de toevoeging van tenten aan het assortiment. Ondanks het hoge aantal eigenaars kwam 31% van de bezoekers toch met globale aankoopplannen naar de beurs. 22% van de bezoekers deed ook daadwerkelijk een aankoop of bestelling bij een van de exposanten. Bijna een kwart (24%) kreeg nieuwe of aanvullende aankoopplannen na het bezoek aan de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2014.

Oktober Kampeermaand
Aansluitend op de beurs is er nu “Oktober Kampeermaand”. Hiermee krijgt de beurs een verlengstuk in de vorm van verruimde openingstijden bij dealershowrooms in heel het land. Dan zijn er tal van acties betreffende nieuwe en gebruikte caravans, campers, vouwwagens en (voor)tenten. Dus kampeerders die geïnspireerd zijn tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs kunnen nog een bezoek brengen aan een showroom in de buurt. Meer informatie is te vinden via www.kampeerencaravan.nl. De volgende Kampeer & Caravan Jaarbeurs is alweer in voorbereiding. 82 % van de bezoekers van 2014 overweegt ook dan weer te komen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel