Vision Camper LB: buscamper met modern, handgemaakt interieur

Vision Camper

Vision Camper LB: buscamper met modern, handgemaakt interieur

Wie een buscamper met een conventioneel houten interieur zoekt, is bij de Vision Camper aan het verkeerde adres. Deze jonge Duitse camperbouwer levert zijn buscampers, die meestal op basis van een Peugeot Boxer worden gebouwd, af met een modern interieur.

Je zou het interieurontwerp van de Vision Camper modellen zelfs als ‘automotive’ kunnen omschrijven. Het bestaat grotendeels uit wit, grijs en zwart. Hout wordt slechts zeer spaarzaam toegepast.

Het voordeel van deze kleurstelling is de ruimtelijke indruk. Een buscamper is doorgaans vrij klein. Als je het interieur wat lichter houdt, lijkt het interieur gewoon een beetje ruimer. Om de automotive-look nog iets meer te benadrukken heeft Vision Camper ervoor gekozen om het met de hand gemaakte meubilair met afgeronde hoeken uit te voeren. Op verzoek kan de camper wel in andere kleuren worden geleverd.

Compleet

Verder kenmerken de buscampers van het in Hannover gevestigde Vision Camper zich door de rijke standaarduitrusting met onder anderen met leer beklede voorstoelen, Dometic Freshjet airco, Truma Duo Control-gasdrukregelaar, buitengasaansluiting, voorbereiding voor maar liefst twee televisies, Truma Combi 4E-kachel, aansluiting voor een buitendouche en verwarmde buitenspiegels. verlenging van het werkblad. De verswatertank heeft een inhoud van 100 liter, de vuilwatertank meet 95 liter.

Indelingen

Vision Camper indelingenOp dit moment biedt Vision Camper twee indelingen. De QB heeft een dwars bed en de LB heeft enkele bedden. Voorin is de indeling bij beide modellen nagenoeg gelijk en redelijk conventioneel. Aan de rechterzijde, net achter de schuifdeur, bevindt zich het keukenblok. Halverwege de linkerzijde hebben de campers een compacte was/toiletruimte met daarvoor de zitgroep bestaande uit een dwarsbankje, een tafel en de draaibare voorstoelen.  De keuken heeft een halfhoge koelkast, tweepits kooktoestel en spoelbak. Boven de koelkast heeft de Vision Camper LB, die een iets kleiner aanrecht heeft, een uittrekbare verlenging van het werkblad.

Hoewel de standaarduitrusting niet veel ruimte voor verdere extra’s lijkt te bieden, zijn die er wel degelijk. Zo kun je optioneel ook een elektrische schuifdeur bestellen, of een luifel, lichtmetalen wielen, SAT-systeem, fietsdrager, alarmsysteem met maximaal vier buitencamera’s of een internetrouter. In plaats van het Peugeot basisvoertuig kunnen de campers ook op een Fiat Ducato worden gebouwd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel