Vlow: De eerste buscamper van Carado

carado vlow buscamper

Carado neemt vanaf modeljaar 2018 ook buscampers in programma op.

ZOETERMEER – De ‘budget’ merken van de Erwin Hymer Group, Carado en Sunlight, hebben sinds hun oprichting goede zaken gedaan. Hun reputatie wat betreft de prijs/kwaliteitsverhouding is bijna onbetwist, er zijn er dan ook niet voor niets tienduizenden campers en caravan van verkocht.

Om de snel groeiende productie goed te kunnen stroomlijnen en de prijskwaliteitsverhouding te kunnen handhaven, hebben beide merken zelfs besloten dat ze voortaan alleen nog maar campers gaan bouwen.

Nieuw is ook het feit dat Carado, dat net als Sunlight uitsluitend halfintegraal campers en alkoof campers in het programma had, in modeljaar 2018 ook buscampers gaat maken.

De nieuwe buscampers van Carado gaan Vlow heten, volgens onze collega’s van het Duitse magazine Promobil. Het is niet bekend of deze buscampers ook in de Capron fabriek worden gebouwd, of dat de productie bij één van de andere fabrieken van de Erwin Hymer Group wordt ondergebracht. De kans is echter groot dat ze gewoon in de Capron fabriek worden gemaakt, aangezien daar sinds een jaar ook de buscampers van Roadcar (een dochtermerk van Pössl) van de band rollen.

De Carado Vlow buscampers worden gebouwd op basis van de bekende Fiat Ducato. Promobil weet te melden dat ze in lengtes van 5,41 tot 6,36 m worden geleverd en dat er vooralsnog 4 verschillende indelingen zullen zijn. Naast het bekende dwars geplaatste bed komen er ook versies met enkele bedden en stapelbedden. Voor een optimaal slaapcomfort worden de bedden voorzien van koudschuimmatrassen en lattenbodems. Er komen verder 2 verschillende keukenblokken, en er wordt ook gesproken over een grote, hoog geplaatste koelkast en een flexibel indeelbare bergruimte achterin.

UPDATE:

Ook Sunlight komt met een buscamper, welke CamperVan gaat heten. Ook hier is nog weinig van bekend, maar qua indelingen, prijzen en specificaties zal hij niet veel verschillen van de Carado Vlow.

Like dit artikel
Tweet dit artikel