Volgende week in Utrecht: de Vakantiebeurs 2023

Vakantiebeurs 2023

Volgende week in Utrecht: de Vakantiebeurs 2023

Nadat de beurs tot twee keer toe is afgelast vanwege de coronapandemie, gaat de 2023-editie van de Vakantiebeurs gelukkig wél gewoon door. De beurs gaat eind volgende week van start en men verwacht een flinke belangstelling.

Nadat we zowel qua beursbezoeken als vakanties een paar jaar rustig aan moesten doen, krijgen veel mensen dat we nu ineens alles in moeten gaan halen wat we gemist hebben. In het kader van “het kan eindelijk weer” gaan veel mensen er weer graag op uit. En laten we niet vergeten dat de Vakantiebeurs ook interessant is voor kampeerders.

Zowel voor vakantiebestemmingen en kamperen

Er zijn deze maand drie grote beurzen, die voor kampeerders een bezoekje waard zijn. Medio deze maand opent de grote CMT zijn deuren in het Duitse Stuttgart terwijl eind deze maand de Caravana in Leeuwarden wordt gehouden. Van deze drie beurzen is de Vakantiebeurs, die als vanouds in de Utrechtse Jaarbeurs wordt gehouden, het minst op kamperen gericht.

Maar het gaat ons ook niet altijd om het kamperen, wel willen ook graag een beetje in de vakantiestemming komen en inspiratie en informatie over onze volgende vakantiebestemming opdoen. En daarvoor is de Vakantiebeurs natuurlijk de perfecte gelegenheid. Je kunt er niet alleen weer een beetje in de vakantiestemming komen, maar in hal 9 ook de laatste kampeertrends en -nieuwtjes bekijken. Maar de Vakantiebeurs staat natuurlijk vooral bekend om de enorme hoeveelheid informatie over vakantiebestemmingen. Wie nog niet precies weet waar de eerstvolgende vakanties naar toe gaan kan op de Vakantiebeurs ongetwijfeld de nodige inspiratie opdoen.

Van alles te doen en te beleven

Bovendien is er op de Vakantiebeurs ook genoeg te doen en te beleven. De kampeerders kunnen in Hal 9 bijvoorbeeld ook hun hart ophalen in het Kampeer Theater. Tijdens een inspiratiesessie in het kampeertheater leer je hier van alles over de nieuwste innovaties en leukste technische snufjes.

Wie van fietsen en wandelen houdt, moet een bezoekje een het “Ontdekplein Fiets en Wandelplein” brengen. En zo is er op de Vakantiebeurs nog veel meer te zien en te beleven, voor zowel jong en oud. Op het Kidsplein kunnen kinderen zich laten schminken, knutselen, een film kijken of rolschaatsen bij de Rolling Glow baan. De waterratten onder ons kunnen zich bij de Duiktank inschrijven voor een introductieduikles. Ook indoor surfen is mogelijk, als je langs de indoor surfbaan gaat. Vergeet dan alleen je zwemkleding niet mee te nemen. De wetsuits hangen er wel voor je klaar. Daarnaast is er ook het klimbos, als je het liever hogerop zoekt. Als zingen meer jouw ding is, kun je ook de sterren van de hemel zingen in de Karaokebar.

Dagtickets voor de Vakantiebeurs 2023 voor werkdagen kosten 14 euro, de tickets voor de zaterdagen en zondagen kosten 15 euro. Meer informatie vind je op de website van de Vakantiebeurs.

 

Foto: Vakantiebeurs/Koninklijke Jaarbeurs

Like dit artikel
Tweet dit artikel