Volker Lapp’s offroad caravan nu ook te koop

Volker Lapp’s offroad caravan

Volker Lapp’s offroad caravan nu ook te koop

Volker Lapp uit het Duitse Hanau is een avonturier in hart en nieren. Met een terreinwagen door Yukon, met de zeilboot de oceanen over, de Camel Trophy, je kunt het zo gek niet bedenken of Volker heeft het gedaan en beleefd. Zijn hele leven draait om outdoor. Hij heeft er een boek over geschreven en geeft ook survivaltrainingen.

Voor veel van zijn reizen maakt hij gebruik van een door hem zelf ontworpen offroad caravan. Fanatieke avonturiers zullen het misschien liever een outdoor trailer noemen, maar naar onze mening is het toch echt een caravan. En die caravan, die wordt nu ook in productie genomen voor andere geïnteresseerden.

Bij de ontwikkeling van de ‘Volker Lapp Expeditions-Trailer Modell 340’, zoals de caravan voluit heet, is men niet over één nacht ijs gegaan. Volker Lapp heeft sowieso al de nodige ervaring met outdoor trailers en is bijvoorbeeld ook wel op stap geweest met offroad tenttrailer en een Eriba Puck met verhoogd offroadchassis.

De doelstelling van Volkers caravan is een comfortabel huis in ieder terrein. Hij heeft bewust voor een caravan gekozen omdat je daarmee gewoon meer ruimte en comfort hebt, wat ideaal is als je vaak en lang onderweg bent. En als iemand dat is, dan is het Volker Lapp wel. Bovendien heeft een caravan het voordeel dat je die, als basis, ergens kunt laten staan en dan alleen met de terreinwagen op pad kunt, waarmee je veel mobieler bent.

Volker’s expeditietrailer heeft een speciaal ontwikkeld onderstel. Het bevat een robuust ladderframe van verzinkt plaatstaal, waar de opbouw van de caravan op rust. Uiteraard zijn de as, lagers, remmen en wielophanging extra stevig uitgevoerd, en is het onderstel geschikt om door riviertjes en plassen te kunnen rijden. Ook de bodemvrijheid is op het rijden in het terrein aangepast. De ingang van de caravan zit daardoor wel een stuk hoger.

De opbouw van de caravan is relatief laag uitgevoerd. Een hefdak zorgt voor de benodigde stahoogte.  Qua indeling biedt hij alle comfort die je nodig hebt. De standaard zit kan worden omgebouwd tot tweepersoons bed. Onder het hefdak is een tweepersoons hefbed aanwezig. Er is een keukentje, kleerkast en toiletruimte. Wat dat betreft doet de caravan niet veel onder voor een normale compacte caravan. Je kunt kiezen uit verschillende afwerkingsvarianten. Wie wil, kan er ook voor kiezen om de indeling zelf te bepalen. Of om hem helemaal zelf naar wens in te timmeren. Hij is namelijk ook als lege cabine te koop.

Voor meer informatie over de Volker Lapp Expeditions-Trailer Modell 340 kun je naar de website van Volker Lapp Outdoor gaan.

Like dit artikel
Tweet dit artikel