Volklandt heeft met Rhön Camp nu ook een eigen campermerk

Volklandt heeft met Rhön Camp nu ook een eigen campermerk

Volklandt heeft met Rhön Camp nu ook een eigen campermerk

Volklandt heeft al jarenlange ervaring met de productie van campers, maar deed dat toe nu toe vooral in opdracht van andere fabrikanten. Nu brengt het Duitse bedrijf ook twee eigen ‘offroad’ campers op de markt.

De Beierse fabrikant lanceert twee stoere campers, die het onder een eigen, nieuwe merknaam gaat aanbieden: Rhön Camp. Vooralsnog begint men met een buscamper en bestelwagen met campercabine, beide gericht op ‘overlanders’ die lange reizen naar verre bestemmingen maken.

Rhön Camp

Het Duitse bedrijf Volklandt is gespecialiseerd in het bouwen en aanpassen van allerhande recreatievoertuigen. Daarnaast verkoopt Volklandt ook recreatievoertuigen van diverse merken. Het bedrijf gaat nu dus ook een eigen serie campers op de markt zetten. Deze zijn met name gericht op ‘overlanders’. Die kunnen kiezen tussen een buscamper bestelwagen met camperopbouw. Beide zijn op basis van de Mercedes Sprinter. Uiteraard zijn ze voorzien van vierwielaandrijving met lage overbrenging. In combinatie met de bekende automatische Mercedes 7G-Tronic-Plus transmissie zijn de campers prima geschikt om in het terrein te rijden.

Buscamper

De buscamper heeft een lengte van 5,93 meter. Door zijn verhoogde wielophanging zie je meteen dat hij ook bedoeld is om off-road te rijden. Hij heef een 163 pk dieselmotor, waarvan het vermogen wordt verdeeld over de achteras of over alle vier de wielen. Leeg weegt hij 3 ton zodat er een laadvermogen van zo’n 500 kilo beschikbaar is. De indeling is redelijk standaard. Achterin heeft hij een dwarsbed en ‘bulten’ in de carrosserie om het bed een acceptabele lengte te kunnen geven.

Minder standaard is de zitgroep. Hier zien we geen dwarsbank. Op de foto’s zien we een enkele stoel, in de media wordt er over twee losse stoelen gesproken terwijl er ook een video is met een bergmeubel op de plaats waar normaal het dwarsbankje is. Aan de hand van de rails in de vloer concluderen we dat je hem met naar keuze een of twee stoelen of met dat bergmeubel kunt bestellen. Verder heeft hij een compacte natte cel met een droogtoilet van Trelino en een opklapbare wastafel. Het keukenblok is uitgevoerd met een tweepits kookplaat, RVS-gootsteen, een 70 liter koelkast en een watertank met een inhoud van 90 liter.

Sprinter met campercabine

Deze is met een lengte van 6,49 meter iets langer dan de buscamper. Hij is uiteraard ook een maatje breder. Ook heeft hij een maximum toelaatbare massa van 4,1 ton zodat je hiervoor een C1-rijbewijs nodig hebt. Daardoor heeft hij wel een aanzienlijk hoger laadvermogen van ruim een ton. Vanwege de grotere massa en luchtweerstand geeft Volklandt hem een sterkere dieselmotor van 190 pk. Ook deze camper heeft uiteraard een verhoogde wielophanging. Deze camper heeft wél een dwarsbankje. Het dwarsbed achterin is een stuk hoger, zodat daaronder een flinke garage beschikbaar is.

De uitrusting is vergelijkbaar – behalve dat de drinkbaar-watertank met 80 liter iets kleiner is, terwijl de koelkast met 90 liter iets groter is. Als u het nieuwe model met boxcarrosserie van Rhön Camp wilt bezitten, moet u ten minste de basisprijs van 149.900 euro betalen.

Andere modellen

Op de website van Rhön Camp zijn nog meer campers van dit merk te vinden: een afzetunit voor pick-ups, een buscamper op basis van de Mercedes Vito en een ‘niet-offroad’ versie van de Sprinter met campercabine.

Like dit artikel
Tweet dit artikel