Volkswagen bevestigt komst elektrische ID.California buscamper

Volkswagen bevestigt komst elektrische ID.California buscamper

Volkswagen bevestigt komst elektrische ID.California buscamper

Volkswagen heeft bevestigd dat er een elektrische ID.California buscamper op basis van de eerder aangekondigde ID. Buzz personenbus zal komen.

Het project kreeg gisteren groen licht op de vergadering van de raad van commissarissen van de Volkswagen Group. De VW ID.California zal naar verwachting in de tweede helft van het decennium op de markt komen.

Vraag groeit nog steeds

Volgens de autofabrikant is er in veel landen veel vraag naar de California-reeks. De orderportefeuille is de afgelopen maanden aanzienlijk en voortdurend gegroeid. Daarom heeft de raad van bestuur de investering voor Volkswagen Bedrijfswagens goedgekeurd om te beginnen met de ontwikkeling van de eerste volledig elektrische California.

De ID. California zal het camperprogramma van VW uitbreiden. Dat bestaat momenteel bestaat uit de kleine Caddy California, de ‘normale’ op de Transporter 6.1 gebaseerde California alsmede de grotere op de Crafter gebaseerde California XXL.

MEB-architectuur

Volkswagen zal de campervariant van de ID. Buzz – net als de andere ID-modellen – op de MEB-architectuur bouwen. Hij krijgt waarschijnlijk de langere wielbasis om voldoende binnenruimte te bieden. Aangezien een camper ook bedoeld is voor langere ritten, zal hij waarschijnlijk het grotere 111 kWh accupakket krijgen. Daarmee heeft hij niet alleen een toereikende actieradius maar biedt hij ook voldoende energie voor ‘campergerelateerde’ apparatuur. We mogen ervan uitgaan dat de ID. California een hefdak zal krijgen voor voldoende stahoogte en extra slaapplaatsen. Uiteraard zal hij ook een compact keukenblok, bergruimte en een tot bed om te bouwen achterbank krijgen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel