Volkswagen ‘Bulli’ wordt beloond met award

Volkswagen T1 Bulli buscamper

De Volkswagen camper, al jaren het gezicht van de kampeerindustrie

ESSEN – Volkswagen heeft op de beurs „Reise + Camping“ in Essen, die gisteren haar deuren sloot, de „CTJ Award Meilenstein“ gekregen.

De CTJ, Duitse vereniging van journalisten op het gebied van caravaning en toerisme, verleent Volkswagen deze prijs voor de bijzondere verdiensten op het gebied van promotie en ontwikkeling de caravaning- camping- en toeristische branche in Duitsland.

De kampeer- en vrijetijdsauto California, de T-modellen en alle voorgangers zijn al vele generaties het gezicht voor de gehele branche, zegt Raymond Eckl, voorzitter van de CTJ. De Volkswagen bus, die in Duitsland liefkozend ‘Bulli’ wordt genoemd, is al jaren geleden uitgegroeid tot een waar cultobject.

Onlangs heeft Volkswagen weer 2 nieuwe kampeerautovarianten van de T5 ontwikkeld: de California Beach heeft een basisuitrusting waarmee men incidenteel kan overnachten, de de California Comfortline is voorzien van een complete camperuitrusting waarmee de wagen ook geschikt is voor langere reizen. De California is ook de meest verkochte camper in zijn klasse. Er zijn in 2014 maar liefst 8396 exemplaren van afgeleverd, dat is niet alleen een stijging van 35,4 procent vergeleken met het jaar daarvoor, maar ook een absoluut record. Vanwege de grote vraag draait de fabriek al een tijdje met een 3-ploegenrooster.

Like dit artikel
Tweet dit artikel