Volkswagen California T7: met diesel én plug-in hybride

Volkswagen California T7

Volkswagen California T7: geen diesel maar plug-in hybride

De Volkswagen California, synoniem voor vrijheid en avontuur, is al decennialang een geliefd icoon onder kampeerliefhebbers. Met meer dan 280.000 verkochte exemplaren heeft dit camperbusje wereldwijd een onuitwisbare stempel gedrukt op de camper- en kampeercultuur.

Nu is het tijd voor een nieuwe generatie: de California T7. Volkswagen Commercial Vehicles heeft de nieuwe California van top tot teen vernieuwd. Hij is voor het eerst gebaseerd op de lange versie van de VW Multivan en biedt meer ruimte, slimmere technologieën en een nog veelzijdiger karakter dan zijn voorgangers. Toch blijft hij trouw aan het iconische ontwerp dat de California zo geliefd heeft gemaakt.

Een nieuwe, duurzamere aandrijving

Een van de meest opvallende vernieuwingen is de introductie van een plug-in hybride aandrijflijn met vierwielaandrijving (eHybrid 4MOTION). Dit is een primeur voor de California en een belangrijke stap richting duurzaamheid. De eHybrid aandrijving combineert een elektromotor met een 1.5 TSI evo2 benzinemotor, waardoor de camper gedurende kortere afstanden volledig elektrisch kan rijden. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt ook voor een stillere en comfortabelere rijervaring.

De combinatie van elektromotor en benzinemotor biedt bovendien een grote actieradius, ideaal voor lange reizen. En met de 4MOTION vierwielaandrijving is geen bergpas te hoog en geen zandpad te ruig. De California T7 brengt je moeiteloos naar de mooiste en meest afgelegen plekjes.

Vijf uitvoeringen voor elk avontuur

Volkswagen Commercial Vehicles biedt de nieuwe California aan in vijf verschillende uitvoeringen: Beach, Beach Tour, Beach Camper (met een compacte keuken achterin), Coast en Ocean (beide met een complete keuken aan de bestuurderszijde). Zo is er voor iedere kampeerder en elke levensstijl een passende California.

Slimme technologie voor optimaal comfort

De nieuwe California is voorzien van de nieuwste technologieën om het kampeerleven nog aangenamer te maken. Een gloednieuw digitaal bedieningspaneel in de C-stijl geeft je controle over alle camperfuncties, van de verlichting en het klimaat tot de watertanks en de accu’s. Je kunt de functies ook bedienen via een app op je smartphone.

Verder is de California T7 uitgerust met een verbeterd verduisteringssysteem en muggennetten, waardoor je optimaal kunt genieten van je nachtrust. En met de standaard aanwezige draaibare voorstoelen creëer je in een handomdraai een gezellige zithoek.

Naast de uitgebreide standaarduitrusting zijn er talloze opties en accessoires om de California T7 te personaliseren. Zo kun je kiezen voor een luifel, fietsendrager, extra slaapbank en nog veel meer. De California T7 is dan ook meer dan alleen een camper, het is een verlengstuk van je eigen levensstijl.

Eerste leveringen in de tweede helft van dit jaar

Met de nieuwe California T7 zet Volkswagen Commercial Vehicles een belangrijke stap in de toekomst. De combinatie van comfort, duurzaamheid en innovatieve technologie maakt deze campervan tot een aantrekkelijke optie voor een nieuwe generatie kampeerders. De voorverkoop start in juni 2024 en de eerste leveringen worden in de tweede helft van het jaar verwacht. Uiteraard zal de Volkswagen T7 California ook op de Caravan Salon in het Duitse Düsseldorf (eind augustus) te bewonderen zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel