Volkswagen California in XXL formaat op basis van nieuwe Crafter

Volkswagen California in XXL formaat op basis van nieuwe Crafter

DÜSSELDORF – Het kon eigenlijk ook niet uitblijven. Er was al veel interesse van bekende camperbouwers zoals Knaus, HRZ en Westfalia om een buscamper op basis van de nieuwe Volkswagen Crafter te bouwen. Dit heeft ook Volkswagen zelf ertoe gezet om te kijken of er een mooie buscamper met de nieuwe Crafter kan worden gebouwd.

De renders en presentaties die Volkswagen heeft verspreid zien er indrukwekkend uit. Wie de Volkswagen California XXL, zoals de nieuwe buscamper misschien gaat heten, wil zien, zal er een ritje naar Düsseldorf voor over moeten hebben.

Daar zal namelijk een studiemodel van de Volkswagen California XXL worden getoond op de Caravan Salon. De informatie die we nu hebben is vrij beperkt. Volkswagen heeft toegezegd om volgende week, vlak voor de onthulling van het studiemodel, meer informatie vrij te geven.

Volkswagen California XXL Wat op dit moment wel duidelijk is, is dat de California XXL geen hefdak maar een verhoogd vast dak krijgt. Achterin is een groot tweepersoons bed, voorin de bekende zithoek met de draaibare voorstoelen. De keuken bevat alles wat je in een camper van dit formaat zou mogen verwachten, ook zal de Volkswagen California XXL voorzien zijn van een was/toiletruimte. Mogelijk krijgt de camper ook een hefbed, waardoor hij over vier slaapplaatsen zou beschikken. Dat zou ook de uitstulping aan de voorzijde van het verhoogde dak verklaren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel