Volkswagen plant na bijna vijftien jaar weer een VW-bus festival

VW-bus Bulli

Volkswagen plant na bijna vijftien jaar weer een VW-bus festival

De laatste keer dat Volkswagen Bedrijfswagens een groot VW-busfestival organiseerde, was in 2007. Maar ook volgend jaar komt er weer een groot festival voor liefhebbers van de iconische ‘Bulli’.

Van 15 tot 17 juli 2022 wordt het beursterrein in Hannover omgetoverd tot een Bulli-paradijs met een grote camping. Men verwacht dat er duizenden VW-bussen van alle generaties en natuurlijk ook fans van over de hele wereld.

Definitief

De Bulli-fans wachten al jaren tot er weer een nieuw Bulli-festival zou worden georganiseerd. Via de Facebookgroep “Volkswagen Nutzfahrzeuge Oldtimer” was er een paar weken geleden al een gerucht over een naderend festival. Dat is nu officieel bevestigd door middel van een persbericht van Volkswagen Bedrijfswagens (VWN). De planning bij Volkswagen Bedrijfswagens is begonnen en men heeft het festivalterrein op het beursterrein in Hannover al gereserveerd.

Carsten Intra, Voorzitter van de Raad van Bestuur van het merk Volkswagen Bedrijfswagens: “Onze trouwe VW-bus fans hebben lang gewacht op een herhaling van de meeting van 2007. Volgend jaar is het zover, dan zal Hannover opnieuw een Bulli-bolwerk worden”.

Meer informatie zal dit najaar beschikbaar zijn. Men verwacht dat geïnteresseerden rond de jaarwisseling online een plaats voor hun VW-bus kunnen reserveren.

Alle generaties

VW ID.BuzzLiefhebbers van de legendarische Bulli kunnen op het festival alle generaties van de populaire bestelwagen bewonderen, van de T1 tot de nieuwe Multivan. Verder zal men er ook de allernieuwste versie, de elektrische ID.Buzz, demonstreren. Dat zou ook wel eens de aanleiding kunnen zijn dat Volkswagen nu opeens weer een VW-bus festival organiseert. Laten we overigens niet vergeten dat de VW bestelwagen in 1947 door Ben Pon senior is bedacht.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel