Volkswagen presenteert nieuwe California

VW California T6

VW presenteert de California T6 in Düsseldorf

DÜSSELDORF – Volkswagen verkocht meer dan 100.000 exemplaren van het succesnummer dat de California zonder enige twijfel is. Nu is het tijd voor de vierde generatie van de California, nadat Volkswagen eerder dit jaar de nieuwe T6 serie introduceerde.

Uiteraard is de Caravan Salon in Düsseldorf dé gelegenheid voor Volkswagen om de nieuwe California T6 te presenteren. Hier zal de California ongetwijfeld veel aandacht trekken van de ongeveer 200.000 bezoekers.

Volkswagen laat op de beurspremière van de California drie uitvoeringen zien: de Beach, Coast en Ocean. De betaalbaarste daarvan is de Beach. Deze combineert een 7-persoons bestelbus met camper waarin tot met 5 personen kan worden geslapen. Uiteraard is de Beach voorzien van een (handmatig op te zetten) hefdak. De ramen kunnen worden verduisterd middels geïntegreerde rollo’s, uiteraard kunnen de voorstoelen worden omgedraaid.

De California Coast is een nieuwe variant binnen deze serie. Ook deze heeft een hefdak, terwijl het interieur van deze versie is vervaardigd in alu-look en lichtkleurig houtdecor. De Coast heeft 5 zitplaatsen en is in tegenstelling tot de Beach meer camper dan vrijetijdsvoertuig, gezien de aanwezigheid van een vaste keuken met spoelbak, koelbox en tweepits kooktoestel.

De Ocean heeft de meest uitgebreide uitrusting, met onder anderen standverwarming, Climatronic, dubbele beglazing en nog veel meer. Het hefdak wordt middels een enkele drukknop elektrohydraulisch bediend en is voorzien van dimbare ledverlichting.

De gehele California serie kenmerkt zich door de multifunctionele binnenruimte. Alle 3 de modellen zijn 1,99 m hoog zodat ze ook in de meeste parkeergarages passen. Uiteraard kunnen de modellen worden voorzien van bijna alle opties en motoren die ook voor de VW T6 bedrijfswagens verkrijgbaar zijn.

Op de Volkswagen stand is ook de nieuwe Multivan te zien. Dit is voor veel mensen bijna het ideale vrijetijdsvoertuig waarbij men enerzijds een luxe zevenpersoons personenbus heeft, en anderzijds ook een camper met 3 slaapplaatsen. Bovendien kan de Multivan aanhangers tot maar liefst 2500 kg trekken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel