Voor de agenda: de Nationale Kampeerdag is dit jaar op 22 juni

Nationale Kampeerdag 2024 op 22 juni

Voor de agenda: de Nationale Kampeerdag is dit jaar op 22 juni

De zomer lonkt en wat is er nu fijner dan kamperen in de natuur, onder de sterrenhemel? Op zaterdag 22 juni is het weer zover: de Nationale Kampeerdag. Een dag waarop kampeerliefhebbers en natuurgenieters samenkomen om hun passie voor het buitenleven te vieren.

Of je nu een doorgewinterde kampeerder bent of voor het eerst je tentje opzet, deze dag is voor iedereen die graag buiten is. De Nationale Kampeerdag is bedoeld om het kamperen in Nederland te promoten en te vieren. De ideale gelegenheid voor een (hernieuwde) kennismaking met alles wat kamperen zo leuk maakt.

Vier het buitenleven op de Nationale Kampeerdag

Het is een initiatief van zijn een aantal groot kampeerliefhebbers die werkzaam zijn bij Obelink in Winterswijk. Tot hun verbazing was er nog geen ‘nationale kampeerdag’. Zij vonden het dus hoog tijd om deze dag in het leven te roepen. Inmiddels zijn naast Obelink ook ACSI en ’tent in je tuin’ partner van de Nationale Kampeerdag.

Op de Nationale Kampeerdag openen campings in het hele land hun deuren voor speciale activiteiten, workshops en aanbiedingen. Deze dag is daardoor de perfecte gelegenheid om kennis te maken met nieuwe campings, de kampeeruitrusting uit te proberen en inspiratie op te doen voor je volgende kampeeravontuur.

Van workshops tot kampvuurverhalen: Activiteiten voor jong en oud

Of je nu wilt leren hoe je de perfecte knoop legt, je eigen brood bakt boven een kampvuur of gewoon wilt genieten van live muziek en gezelligheid, er is voor ieder wat wils op de Nationale Kampeerdag. Veel campings organiseren speciale kinderactiviteiten, zoals speurtochten en knutselworkshops, zodat ook de kleinste kampeerders een onvergetelijke dag hebben.

Ook veel aanbiedingen

Vergeet ook niet de aanbiedingen. Veel campings en kampeerwinkels hebben deze dag namelijk speciale acties en kortingen op kampeeruitrusting en overnachtingen. Dus, als je nog op zoek bent naar een nieuwe tent, slaapzak of kampeerstoel, dan is dit misschien wel hét moment om toe te slaan.

Kamperen is leuk en gezond

Kamperen is niet alleen leuk, het is ook nog eens goed voor je! Tijd doorbrengen in de natuur heeft een bewezen positief effect op onze gezondheid en welzijn. Het vermindert stress, bevordert de creativiteit en zorgt voor een goede nachtrust. Bovendien is kamperen een geweldige manier om quality time door te brengen met vrienden en familie.

Nationale Kampeerdag 2024 op 22 juni #nationalekampeerdagBen je nog geen ervaren kampeerder? Geen zorgen, er zijn talloze tips en trucs beschikbaar om je op weg te helpen. Begin klein, bijvoorbeeld met een nachtje in je achtertuin, en bouw het langzaam op. Of huur eerst een kant-en-klare tent, of een trekkershut op een camping.

Voor iedereen die van het buitenleven houdt

De Nationale Kampeerdag is een feest voor iedereen die houdt van het buitenleven. Dus verzamel je (kampeer)vrienden, familie of trek er alleen op uit en vier de kampeerkoorts op 22 juni aanstaande. Vergeet ook niet om je ervaringen te delen op de sociale media, gebruik dan de hashtag #NationaleKampeerdag.

Like dit artikel
Tweet dit artikel