Voor het eerst meer dan een miljard omzet voor Knaus Tabbert

recordomzet voor Knaus Tabbert in 2022

Voor het eerst meer dan een miljard omzet voor Knaus Tabbert

Knaus Tabbert AG, de toonaangevende Europese producent van vrijetijdsvoertuigen van de bekende merken Knaus, Tabbert, Weinsberg, Morelo en T@b, heeft voor het eerst een omzet van meer dan een miljard euro geboekt.

Het bedrijf kon profiteren van de aanhoudend hoge vraag naar vrijetijdsvoertuigen in Europa. Daardoor kon Knaus Tabbert AG in het afgelopen boekjaar een recordomzet van € 1,05 miljard noteren. Dat is een stijging van € 187 miljoen of 21,7% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Recordaantal voertuigen afgeleverd

Die recordomzet heeft Knaus Tabbert AG weten te boeken ondanks het feit dat de toeleveringsketens het bedrijf voor heel wat uitdagingen stelde. In 2022 wist Knaus Tabbert Ag ondanks die uitdagingen 29.556 voertuigen af te leveren, tegen 25.922 eenheden in het voorgaande jaar. En dat was toen ook al een verkooprecord.

Basisvoertuigen zijn schaars

Helaas kon het concern het werkelijke verkooppotentieel op basis van de hoge marktvraag en orderportefeuilles niet volledig bedienen. Dit vanwege ontbrekende leveringen, met name van basisvoertuigen, als gevolg van problemen in de toeleveringsketens en een wereldwijd tekort aan halfgeleiders.

Positief gestemd

Evengoed was het vierde kwartaal van het afgelopen jaar het sterkste kwartaal ooit in de geschiedenis van het bedrijf. Knaus Tabbert behaalde in dat kwartaal een omzet van € 355,6 miljoen. Hetzelfde kwartaal in het voorgaande jaar was goed voor een omzet van € 228,2 miljoen.

Daarom kijkt het bedrijf ook positief naar het komende jaar. Op basis van de orderportefeuille, de gewijzigde inkoopstrategie voor de basisvoertuigen en de resulterende positieve effecten op de productmix verwacht Knaus Tabbert ondanks prijsstijgingseffecten een sterke omzetgroei ten opzichte van het voorgaande jaar.

Prijsstijgingen

Uiteraard zullen de gestegen prijzen resulteren in een prijsstijging van de voertuigen. Deze zal zo’n 6 tot 8% bedragen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel