Voorbestellingen Volkswagen California 2024 zijn nu mogelijk

Voorbestellingen Volkswagen California 2024 zijn nu mogelijk

Voorbestellingen Volkswagen California 2024 zijn nu mogelijk

De Volkswagen California, de droom van menig kampeerliefhebber, heeft een nieuw model geïntroduceerd voor 2024. En het goede nieuws is: je kunt ‘m nu al voorbestellen! Deze iconische camperbus heeft al jaren een trouwe schare fans en de nieuwste versie belooft nog meer avontuur en comfort te bieden.

Wat is er nieuw in de Volkswagen California model 2024? Hij is voor het eerst gebaseerd op de Multivan. Dit omdat de T7 een heel andere bestelwagen wordt, die samen met Ford wordt ontwikkeld. Maar het meest opvallende aan de nieuwe California is de toevoeging van een tweede schuifdeur. Dit is een primeur voor de California en biedt meer flexibiliteit bij het in- en uitstappen, zowel op de camping als in het dagelijks leven.

Wat is er nog meer nieuw?

Daarnaast zijn er nu vier verschillende modellen om uit te kiezen: Beach, Beach Tour, Coast en Ocean. Elk model heeft uiteraard zijn eigen unieke kenmerken en is afgestemd op verschillende behoeften en budgetten. Onder de motorkap heb je nu alleen de keus uit een 2.0-liter TDI dieselmotor met 150 pk. Later komt er ook een 2.0-liter TSI benzinemotor en er is ook een plug-in hybride aandrijving gepland. De motoren zijn alle gekoppeld aan een automatische DSG-transmissie voor soepel en efficiënt rijden.

De Coast en Ocean modellen zijn voorzien van een geheel vernieuwde keuken. Deze biedt meer ruimte en gebruiksgemak, met onder andere een koelkast die zowel van binnen als van buiten toegankelijk is. Handig voor onderweg! Een andere slimme toevoeging is de mogelijkheid om de camper-functies te bedienen via een touchscreen, een app of zelfs je smartphone. Zo regel je bijvoorbeeld de verlichting, het waterniveau en de temperatuur met een paar tikken op je scherm.

Beach, Beach Tour, Coast en Ocean

De California Beach is het basismodel, ideaal voor dagelijks gebruik en weekendtrips. Hij is voorzien van een handmatig te bedienen hefdak en biedt slaapplaats aan twee personen.

De California Beach Tour biedt extra kampeercomfort met draaibare voorstoelen, een extra bed en de mogelijkheid om een minikeuken te installeren. Hiermee creëer je extra slaapplekken voor twee personen en kun je genieten van een maaltijd in de buitenlucht.

De California Coast is een volledig uitgeruste camper met een complete keuken, een comfortabele leefruimte en veel slimme opbergmogelijkheden. Dit model is perfect voor langere reizen en biedt alles wat je nodig hebt voor een onbezorgde vakantie.

De California Ocean is het topmodel van de reeks. Hij biedt alle luxe en comfort die je je maar kunt wensen, zoals stoelverwarming, sfeerverlichting en een standverwarming. Dit model is ideaal voor wie houdt van een beetje extra luxe tijdens het kamperen.

Voorbestellingen en beschikbaarheid

De voorverkoop van de Volkswagen California 2024 is in Duitsland gestart. Daar kun je hem rechtstreeks bij de fabriek bestellen. Je kunt je droomcamper daar nu configureren en voorbestellen via de website van Volkswagen. In Nederland hebben we te maken met een importeur en kun je terecht bij Volkswagen Campercentrum in Amersfoort. De eerste leveringen worden in de tweede helft van 2024 verwacht, dus je hoeft niet lang te wachten om op avontuur te gaan.

Like dit artikel
Tweet dit artikel