Voorjaarscollectie Mountain Hardwear omvat nieuwe tenten en slaapzakken

Voorjaarscollectie Mountain Hardwear 2023

Voorjaarscollectie Mountain Hardwear omvat nieuwe tenten en slaapzakken

Mountain Hardwear is vooral gespecialiseerd in uitrusting en kleding voor outdoorfanaten, bergwandelaars en bergbeklimmers. Maar in de recent gepresenteerde voorjaarscollectie van Mountain Hardwear bevinden zich ook een aantal zaken die voor kampeerders interessant kunnen zijn.

Het Canadese merk lanceert voor seizoen 2023 met de Bridger een tweetal nieuwe drieseizoens ‘Bridger’ basistenten, twee lichtgewicht ‘Meridian’ tenten alsmede een nieuwe slaapzak genaamd Yawn Patrol. Hoewel de nieuwe producten deels voor basiskampen bedoeld zijn, zijn ze ook uitstekend geschikt voor veeleisende kampeerders.

“Voorjaar 2023 draait allemaal om ontdekking en ontspanning”, zegt Charlie Ranahan, Product Line Manager ‘Sportswear’ bij Mountain Hardwear. “We willen dat consumenten gemakkelijk kunnen schakelen tussen beweging en ontspanning en daarbij is het hebben van een thuisbasis essentieel. Een plek voor rust en herstel tussen activiteiten door kan een avontuur des te meer de moeite waard maken.”

Bridger tenten

De expertise van tientallen jaren op het gebied van tenten voor bergbeklimmingen en andere extreme omstandigheden heeft Mountain Hardwear gebruikt om twee nieuwe tenten te creëren. Dit zijn meer ‘kampeertenten’, zoals het merk ze noemt, omdat ze niet direct bedoeld zijn op de rugzak of in de fietstas mee te nemen. De Bridger 4 en Bridger 6 zijn namelijk bedoeld voor een basiskamp.

Ze bieden dus veel meer ruimte dan de kleinere lichtgewicht tentjes en zijn evengoed geschikt voor de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Aspecten zoals de stokken die door sleuven gaan zorgen er niet alleen voor dat de tent eenvoudig kan worden opgezet maar creëren ook een groter vloeroppervlak met een veranda-gevoel. De afneembare ‘gear lockers’ met drie zakken aan elke kant van het voorportaal bieden opbergruimte voor de diverse benodigdheden. Onder de beschutte luifel is ook voldoende ruimte om een maaltijd te breiden en de twee grote gaasdeuren bieden gemakkelijke toegang tot de binnentent.

Meridian tenten

Voor degenen die op zoek zijn naar een lichtere, meer compacte tent, zijn de Meridian 2 en Meridian 3 tenten een prima optie. Dit zijn betaalbare, lichtgewicht tenten voor beginnende backpackers. Hun lage gewicht en de eenvoudige manier van opzetten zijn uiteraard niet alleen prettig voor beginners. Ook ervaren backpackers en kampeerders kunnen veel plezier van deze nieuwe tenten hebben, waarin Mountain Hardwear veel ontwerpdetails heeft geleend van de duurdere backpacking tentencollecties.

Yawn Patrol slaapzakken

Mountain Hardwear introduceert ook de nieuwe Yawn Patrol slaapzak collectie. Deze unisex-slaapzak is verkrijgbaar in versies voor temperaturen tot nul graden en min tien graden celsius. De Yawn Patrol slaapzakken worden gemaakt van duurzame ripstop nylon shell met 45D materiaal ter versteviging. De met gecertificeerd dons gevulde slaapzakken hebben dubbele, schuin geplaatste ritsen. Daardoor kun je de slaapzak ook als een extra lange parka dragen, terwijl de gebogen rechthoekige vorm zorgt voor maximaal comfort tijdens het slapen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel