Voortent Eriba Touring weer leverbaar

Voortent Eriba Touring

Voortent Eriba Touring is leverbaar in retro kleuren maar ook nieuwe kleurcombinaties

SCHIJNDEL – Voor het eerst na tien jaar zijn de voortent en luifel met het bekende piramidedak van de Eriba Touring weer leverbaar. De klassieke voortent is door de firma Eriba Classics in Schijndel in productie gebracht.  

De piramidevormige luifel en de voortent met priramidedak waren al sinds 2004 nergens meer te krijgen. “Omdat wij gespecialiseerd zijn in gebruikte Eriba’s kregen we er heel veel vraag naar. De voortent en de luifel waren niet het probleem. Het frame wel. Maar sinds kort hebben wij een fabrikant gevonden die ook het frame kan leveren.”

Eriba Classics is flexibel en levert de voortent met alleen een dak, of met dak en zijkanten, of helemaal compleet met voorwand. Ook qua kleurstelling is er veel mogelijk. De voortent is leverbaar in beige met oranje en bruin. Echt voor de liefhebber die z’n retrocaravan helemaal in oude glorie wil herstellen. Maar hij is ook verkrijgbaar in grijs met antraciet, paars met grijs en wit met geel.

Speciale voorruit

Marechal en zijn vrouw runnen Eriba Classics nu vier jaar. “Eerlijk gezegd is de hobby een beetje uit de hand gelopen. We hebben er nu veertig staan en we krijgen klanten uit alle hoeken van Europa: Noorwegen, St Petersburg. De Eriba Touring is misschien wel de meest geliefde retro caravan op dit moment. Het is echt de vorm die aanspreekt. Het meest geliefd zijn de modellen voor bouwjaar 1997, die met de speciale voorruit. Dan rijdt men een VW-bus met een spijltje in de voorruit en wil men ook een caravan in die stijl. Op dit moment hebben we er zo’n zeven staan.”

Geen gezicht tussen de caravans

Hoe kwam Marechal, die hiervoor een camperbedrijf had, terecht in de gebruikte Eriba’s? “Die vraag krijg ik vaker, maar ik vertel het graag nog een keer”, begint Marechal. “Vlak voor de overdracht van mijn camperbedrijf, ruilde ik toevallig een Eriba in. Ik wilde hem meteen op Marktplaats zetten. Geen gezicht vond ik het tussen al die grote campers. Maar mijn vrouw vond dat het caravannetje mooi dienst kon doen als aankleding van de showroom die op dat moment al min of meer leeg was. Ze vond hem ook leuk en al snel merkten we dat ze niet de enige was. De Eriba in de showroom  trok voortdurend mensen naar binnen en zo kwam het dat we in de gebruikte Eriba’s zijn gestapt.”

Caravanonderdelen

“Koop niet zomaar ergens een Eriba”, waarschuwt Marechal. “We krijgen zeker iedere week mensen aan de telefoon die na aankoop van hun tweedehands Eriba ontdekken dat het chassis en de carrosserie ernstige problemen vertonen. Reparatie is vaak wel mogelijk, maar erg kostbaar. Als de caravan goed onderhouden is, gebeurt dat niet, want een bedrijf met verstand van de Eriba besteedt daar veel aandacht aan.” Marechal heeft een ‘klein museumpje met Eribaatjes’ uit de zestiger jaren en weet dat de staat erg goed kan zijn. Blijkt een Eriba toch te slecht om te repareren dan is er nog geen man overboord. Marechal koopt ze in voor de onderdelen. “We kunnen de mensen zodoende vaak aan originele caravanonderdelen leveren. Rijdend houden is onze hobby.”

Like dit artikel
Tweet dit artikel