Voortentpees makkelijk in de rail met Kampa Easy Awning Pulley

Kampa Easy Awning Pulley

Voortentpees makkelijk in de rail met Kampa Easy Awning Pulley

Voor een aantal mensen blijft het een hele klus om de pees van de voortent of luifel in het profiel te krijgen. Vooral als je niet al te lang bent kan dit een lastig klusje zijn, waarbij het niet denkbeeldig is dat je jezelf bezeert als je per ongeluk naast het dan toch echt onontbeerlijke afstapje stapt.

Kampa brengt daar een oplossing voor op de markt. De Easy Awning Pulley moet het kinderlijk eenvoudig maken om de pees door het profiel heen te trekken.

Het systeem van de Easy Awning Pulley is eigenlijk vrij eenvoudig, maar je moet er maar op komen. Je plaatst een stopper in de voortent aan de kant waar de tent naar toe moet. Aan die stopper zit een kleine katrol. Vervolgens haak je een koord aan voortent, vlak bij de pees. Dat koord gaat door de katrol, waarna je het in de hand neemt terwijl je naast te voortent staat. Daarna is het een kwestie van met één hand de pees in de rail geleiden, terwijl je met de andere hand aan het koord trekt. Uiteraard gaat dit nog makkelijker als de pees en rail goed schoon zijn. Een beetje siliconenspray in de rail kan daarnaast ook wonderen verrichten.

Het is nog niet bekend wanneer de Kampa Easy Awning Pulley in de Nederlandse kampeerwinkels verkrijgbaar is. De adviesprijs zou 35 euro moeten bedragen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel