Met de vouwwagen naar de wintersport

kampeerzaken.nlCamp-let marketing manager Hans Jørn Nissen kon niet weigeren toen één van de Deense Camp-let dealers hem meevroeg op wintersport naar de Dolomieten in Italië…. en wel met een Camp-let Royal.

 

De twee werden notabene ook gevolgd door twee Deense televisiestations tijdens deze redelijk extreme trip naar Italië. De Camp-let Royal is uitgerust met een stevige, dikke katoenen tent en is wat dat betreft wel geschikt is voor elk weertype.

 

Er zijn immers ook genoeg Camp-let gebruikers die hun vouwwagen tijdens de zomervakantie meenemen naar het noorden van Noorwegen.


 

“ga met me mee op wintersport…”

Toch klonk het een beetje vreemd toen Hans Jørn Nissen uitgedaagd werd voor de trip; “ga met me mee op wintersport….., we verblijven in een Camp-let Royal….” “Maar aan de andere kant zou je zeggen waarom niet, de wagen en tent zijn geschikt om het gehele jaar te gebruiken”, zegt de 27 jarige Nissen.

 

Uitdaging

De uitdaging kwam van Anders Styrup, sales en marketing manager van een van de grootste kampeerzaken in Denemarken. De 23 jarige dealer had er alle vertrouwen in en het moest een goede en geslaagde trip worden. Kou kun je je op voorbereiden en op kleden. Een nacht temperatuur van 18 graden onder nul is erg koud… “Vreemd genoeg vroeg mijn vriendin niet eens of ze mee mocht toen ik haar vertelde over de trip. Het enige dat ze zei was; dat moet je doen!”, lacht Nissen.

 

Volgepakt met kachels

kampeerzaken.nlTerwijl een Camp-let normaal is volgepakt met alles wat met een zon vakantie te maken heeft, is deze “ski sport versie” uitgerust met verschillende kachels op stroom en gas en uiteraard goede slaapzakken. De ski’s kunnen gemakkelijk óp het bagagerek van de vouwwagen meegenomen worden. Voor deze extreme vakantie volgden ze dezelfde route als vele andere Camp-let gebruikers in de zomer volgen naar noorden van Italië. De Camp-let is goedgekeurd voor Tempo 100 en dat schiet lekker op, op de Duitse snelweg achter een KIA Cee’d. De KIA Cee’d is vorig jaar in Denemarken uitgeroepen tot beste trekauto.

 

Woestijnmodel

kampeerzaken.nlNa een aantal dagen verblijf in Italië ging het tweetal weer huiswaarts en werd de “wintersport” uitvoering op een beurs in Herning, Denemarken neergezet. Het is de eerste keer dat er een Camp-let gebruikt werd op wintersport. De fabriek heeft een keer eerder een speciaal woestijn model gemaakt voor Kris Nissen, voormalig raceauto coureur en huidige directeur van Volkswagen Motorsport. Hij gebruikte deze als verplaatsbaar kantoor tijdens de World Cup Rally in Marokko. Kris Nissen is tevens voorzitter van de directie van Camp-let A/S.

Like dit artikel
Tweet dit artikel