Vouwwagen wordt steeds populairder

Vouwwagens op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Vouwwagen wordt steeds populairder

Het slapen onder tentdoek blijft zijn charmes houden. Maar veel mensen stellen prijs op het comfort en het gemak van een caravan. Steeds meer kampeerders vinden dat een vouwwagen het gemak van de caravan met de charmes van een tent combineert.

De vouwwagen is daarom populairder dan ooit. Zeker nu ze steeds comfortabeler zijn geworden. Vouwwagen hebben bedden met lattenbodems met comfortabele matrassen, complete keukenblokken en soms zelfs een heus cabriodak zodat je ’s nachts naar de sterren kunt kijken.

Wie ook de charme van de vouwwagen wil ontdekken, kan prima terecht op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs. Op deze beurs, die gehouden wordt van 10 t/m 14 oktober, zijn bijna alle merken te vinden.

Revival

Deze revival van de vouwwagen is al een paar jaar op gang. In 2016 werden er 1.632 vouwwagens verkocht en in 2017 maar liefst 1.981: een groei van ruim 22 procent. Door hun aanschafprijs – vanaf zo’n 5.000 euro – zijn ze natuurlijk ook veel toegankelijker dan een caravan of camper. Bovendien is een vouwwagen ook heel licht. Door dit geringe gewicht van rond de 500 à 750 kilo (in beladen toestand) past de vouwwagen achter vrijwel elke personenauto en je voelt niet eens dat er wat achter de auto hangt.

Innovaties

Vouwwagens zijn duidelijk met hun tijd meegegaan. Niet alleen qua opzetsystemen, maar ook door het uitrustingsniveau, met comfortabele lattenbodems, aparte kinderkamers en luxe buitenkeukens. Andere innovaties zijn de luchtslangen (in plaats van tentstokken) bij een aantal merken en bijvoorbeeld ook het cabrio-dak van de Fat Freddy 2, van het Nederlandse merk Campooz.

Nieuwste modellen en nieuwkomers

Tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs tonen vertrouwde merken als Cabanon, Camp-let, Trigano en Holtkamper hun nieuwste modellen maar ook relatieve nieuwkomers als Campooz en de merken Campwerk en Outrex Expedition zijn aanwezig. Ook Alpenkreuzer, een merk dat al ruim 60 jaar bestaat en vorig jaar nieuw leven werd ingeblazen, produceert nieuwe modellen die helemaal passen in deze tijd. Zoals de Trailer Lodge Limited Edition: een soort ‘redneck’-uitvoering waarvan er maar dertig worden gemaakt. Met een stoere zwarte wagenbak, ruige noppenbanden, een zwarte afdekhoes en het zwaarste Nederlandse tentdoek dat bovendien brandwerend is – ideaal voor bij het kampvuur.

Foto: © Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Like dit artikel
Tweet dit artikel