Vrij kamperen met de tent in de Deense bossen

https://www.youtube.com/watch?v=qYreQV3p_0U De Deense organisatie Naturstyrelsen (te vergelijken met Staatsbosbeheer) maakt bekend dat sportievelingen en natuurliefhebbers voor het eerst in een groot aantal Deense bossen vrij mogen overnachten in een tent.

 

Men wil de natuurbeleving ook buiten de traditionele natuurcampings in Denemarken mogelijk maken.


 

Naturstyrelsen, verbonden met het Deense Ministerie van Milieu, heeft wel besloten om niet alle bossen hier voor open te stellen. Alleen bossen, waarvan wordt verondersteld dat de flora en fauna weinig of geen nadeel ondervinden van de kampeeractiviteiten, zijn vrijgegeven.

 

Daartoe behoren bekende bossen als Blokhus Plantage, Vigsø Plantage en Års Skov in Noord-Jutland, Solbjerg Skov bij Aarhus, Sollerup Skov op het eiland Funen en Grønnæsse Skov bij Hundested op het eiland Seeland. Ook Rø Plantage op het Oostzee-eiland Bornholm is vanaf nu toegankelijk voor kampeerders.

Voorwaarde voor vrij kamperen in genoemde Deense bossen is dat slechts één nacht op dezelfde plek mag worden verbleven. Toegestaan zijn maximaal twee driepersoonstenten per staanplaats. Bovendien moeten de tenten buiten het zicht blijven van woningen, wegen en campings. Er mag alleen op uitdrukkelijk daarvoor aangegeven plekken open vuur worden gemaakt. Gemotoriseerd transport is op bospaden verboden en afval moet na de overnachtingen worden meegenomen.

Meer informatie (in het Engels) is over enige beschikbaar op de website van Naturstyrelsen, maar er is op de pagina in het Deens alvast wel een interactieve kaart met enige informatie beschikbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel