Vroegboekkorting of last minute vakantie?

Vroegboekkorting of last minutevakantie
Vroegboekkorting of last minutevakantie? Kies wat het beste bij je past

UTRECHT – Weet je niet wat voordeliger is – een vroegboekkorting of een last minutevakantie? Ontdek dan in elk geval wat het beste bij je past: lang van tevoren uitpluizen wat het goedkoopst is, of de bodemprijs van een last minute.

 

Het vroegboekseizoen voor de zomervakantie loopt van december tot februari. In die drie maanden kom je soms wel 50% korting tegen op een reis. Maar niet iedereen heeft in januari al zin om over de vakantie na te denken. Deze mensen zweren bij een last minute: lekker goedkoop en avontuurlijk!

Of het slim is om in januari al te boeken of pas een paar dagen voor vertrek een vakantie uit te kiezen, hangt van veel factoren af. Daarom heeft Uitmetkorting.nl een test ontwikkeld. Ontdek in deze infographic of jij een typische vroegboeker bent, of dat een vakantie boeken op het allerlaatste moment meer jouw ding is.

Vroegboekkorting of last minute?

En dan de hamvraag: wat is goedkoper? Een vroegboekkorting of een last minutevoordeel? Uitmetkorting.nl geeft antwoord. “Als je niet gebonden bent aan een periode en een bestemming, kun je in veel gevallen het beste wachten met boeken tot vlak voor vertrek. Vroegboekers zijn namelijk maar zelden goedkoper uit, want in de praktijk worden de enorme vroegboekkortingen vaak tenietgedaan door brandstoftoeslag en andere heffingen.

Minder last minutes

Het voordeel van een last minute is de laatste jaren wel minder groot geworden. Vlak voor de zomer stijgen de prijzen van vluchten naar populairste bestemmingen zelfs vaak, doordat touroperators te weinig hebben ingekocht – het effect van schaarste. Goedkoop is dan alsnog duurkoop: de keuze tussen een minder leuke bestemming of helemaal niet wegkunnen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel